Звездин тријумф изазвао „земљотрес“ у Европи

Победа црвено-белих „протресла“ европску фудбалску позорницу.

Црвена звезда је остварила велику победу на синоћњој утакмици 4. кола Лиге шампиона. Српски првак савладао је вицешампиона Европе, енглеског Ливерпула са 2:0, головима Милана Павкова.

Да су медији у Србији егзалтирани позитивним резултатом не представља никакво изненађење, али је тријумф наших фудбалера изазвао прави „земљотрес“ широм меридијана. Многи европски и светски листови ставили су Звездин тријумф међу главне вести и на тај начин истакли величину јучерашњег подвига наших фудбалера.

Најдаље је отишао светски гигант, ЕСПН који је Звездину победу назвао есенцијом спорта која не сме да се изгуби.  

Франсцуски „Лекип“, поново се бавио нашим клубом, овог пута на другачији и позитивнији начин. Навели су како је Ливерпул пао у београдском паклу и да је Црвена звезда додатно закомпликовала групу „Ц“. Истичу Милана Павкова као хероја утакмице и подсећају да ни Наполи није славио у Београду.

Шпанска „Марка“ је под насловом: „Ливерпулова српска ноћна мора“, истакла велики тријумф нашег тима уз игру као из бајке. Такође, наводе ефекат „мале Маракане“, на којој Звезда нема респект за европске тимове. Подсећају да наш тим има само један пораз на последњих 14 европских утакмица у Београду и да стадион одише страшћу према фудбалу.

Енглески медији су нашироко писали о јучерашњем мечу. Истицали су врелину београдске Маракане и велику трансформацију Црвене звезде која на домаћем терену постаје права звер. Такође, многи су забринути за статус „црвених“ у наставку такмичења, уз бојазност да можда неће проћи у нокаут фазу Лиге шампиона.

О великој победи писали су и медији у окружењу. Хрватски „Индекс“ на свом порталу дао је главно место београдском дуелу. Чак су имали и госте сараднике из Београда, уз опширан опис Павкове каријере. „Дневни аваз“ је Звездину победу назвао великим изненађењем, док је словеначки „Шпорт“ описао пад Ливерпула у Београду пред 55,000 навијача.