Звездина одбрана једна од најбољих у Евролиги!

Кошаркаши клуб Црвена звезда један је од тимова који је примио најмање поена у овогодишњој сезони Евролиге, а о јачини њене одбране говори и најновији статистички податак који је објавило ово елитно кошаркашко такмичење. Евролига је сврстала Звезду међу 5 најефикаснијих тимова када је реч о дефанзиви.

ФОТО: Euroleague

Параметар за ово рангирање представљају „поени по поседу“, тј. колико екипа допушта поена по поседу. Наш тим прима 0,94 поена по поседу противника, што је трећи најбољи резултат од свих осамнаест тимова у најјачој европској кошаркашкој лиги.

Најбољу одбрану у Евролиги има екипа Макабија која допушта 0,92 поена по поседу, потом следи ЦСКА са 0,93, а треће место уз нашу Црвену звезду су шпански великани Барселона и Реал Мадрид са по 0,94.

„Дефанзивна ефикасност доста се разликује од офанзивне. Не постоји велика разлика у врху. Од шест тимова која су у врху дефанзивне ефикасности, само Звезда није међу најбољих осам. Елитне одбране су јасан диференцијатор за топ тимове ове сезоне, међутим баланс између одбране и напада је вероватно најважнији“, наводи се на сајту Евролиге.