Звездине јуноше доминантно до финалног турнира

Црвена звезда је фантастично игром у финалу јуниорског турнира „Марко Ивковић“ и победом против Партизана са 31 поена разлике, изборила пласман на финални турнир Евролиге који ће се ове године одржати у Београду.

Кошаркаши Црвене звезде су од самог старта заиграли много агресивније и преузели иницијативу. Потпуно су зауставили Партизановог првотимца Пецарског који је једва успевао да дође и до лопте, а камо ли и прилике да упути шут. Са друге стране Зоран Пауновић је предводио јуниоре Звезде као и на целом турниру. На одмор се отишло са предношћу Звезде од 13 разлике.

У другом полувремену још чвршћа игра момака у црвено-белом дресу. Предност је константно расла све до задње минуте када је прешла и 30 разлике. Тренер Црвене звезде је искористио прилику да убаци све момке у игру и само Никола Манојловић није успео да се упише у стрелце. Најбољи појединац је био Зоран Пауновић са 26 поена али и 8 скокова и 4 асистенције, а значајан учинак је и Бојана Томашевића који је постигао 18 поена. Са друге стране Марко Беркић је постигао 14 поена, док је Пецарски постигао 10 уз очајан шут из игре са само 4 убачаја из 14 покушаја.

Иначе јуниор Црвене звезде Зоран Пауновић је обележио читав турнир. Поред тога што је изабран у најбољу петорку он је и најбољи стрелац и МВП турнира „Марко Ивковић“.