Звездини бодови остали у Бачкој!

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су са екипом Бачке на гостовању резултатом 2:2. Два гола за наш тим постигао је Ричмонд Боаћи, док су за домаће погађали Ђорић и Макарић

У садржајној суперлигашкој утакмици у Бачкој видели смо пуно узбуђења, голова, прилика и потенцијалних преокрета, али прелиминарни утисак који носимо са ове утакмице је да Звезда није играла довољно добро како би савладала данас мотивисаног ривала.

Бачка је од старта изашла са жељом да се надиграва, нису се домаћи повукли попут велике већине Звездиних ривала у Суперлиги, и то им се обилато исплатило. Кориситли су и несигурност Кахримана, и несигурност одбране, повремено „спавање“ везног реда и своје шансе које су данас имали – искористили. Шеф Милојевић се данас одлучио за два нападача и игру без класичног креатора, што се није толико осетило колико је Звезди фалило концентрације и реализације у овој утакмици.

Звезда је, као ретко када у овогодишњем издању Суперлиге, била принуђена да спасава и један бод који је данас освојила, што је свакако нова ситуација за играче који ће се несумњиво трудити да у њу ређе долазе.Бачка је повела преко Ђорића у 27. минуту и најавила да ће овај меч бити узбудљив до самог краја, а да је Срнић имао више концентрације у завршници неколико напада, можда би Звезда и са предношћу отишла на полувреме. Код гола Ђорића, велику грешку направио је и Кахриман који није лепо заштитио лопту на ивици казненог простора након чега је уследио лоб ударац искоса са 25 метара који Ле Талек и Анђелковић нису могли да одбране.

Меч се наставио несмањеном жестином, оба тима су желела да дођу до гола, али у односу на раније мечеве, Звезда данас није личила на себе. Да ли је Келн већ у главама, да ли умор узима маха након већ нехуманог темпа у којем играчи Звезде играју већ скоро пола године или је још нека ствар у питању остаће вероватно унутар свлачионице, али Звезда је овим киксом дала прилику вечитом ривалу да јој се приближи на четири бода.

Један од играча који је, поентерски гледано, био на нивоу јесте Ричмонд Боаћи који је и данас постигао два гола и када је требало, Звезди дао вештачко дисање. На тај начин је Звездин горопадни голгетер наставио импозантни низ утакмица у којима је постигао гол (или више њих) и на тај начин додатно скренуо пажњу иностраних скаута на себе.

Црвену звезду у четвртак од 21:05 чека утакмица године са Келном, а победом у овом мечу наш тим би обезбедио европско пролеће после 25 година.