Звездо буди се, није време спавања

Фудбалери Црвене звезде вечерас од 20:45 играју реванш утакмицу првог кола квалификација за Лигу шампиона.

Притисак и императив победе од старта. Наши фудбалери вечерас јуре победу која би гарантовала пролаз у наредну рунду квалификација за Лигу шампиона. Изабраници Владана Милојевића ремизирали су прошле недеље у Литванији са екипом Судуве одигравши „мршавих“ 0:0 на старту квалификација.

Општи утисак првог меча је да је наш тим још у фази припрема за нову сезону. Солидно издање из првог полувремена није било довољно да се стекне капитал пред реванш. С друге стране, екипа Судуве није казнила поспаност наше одбране у наставку игре, па се с правом може констатовати да је реми најправеднији резултат прве утакмице.

Због тога ће наши момци вечерас имати императив да од самог старта крену агресивно и концентрисано ка голу ривала. Одлична издања у Европи прошле и претпрошле сезоне, брзо су навикле навијаче Звезде на европску јесен. Испадање вечерас произвело би тектонске потресе на Маракани, због тога је општа мобилисаност у редовима нашег шампиона.

Владан Милојевић се одлучио за идентичан састав као пре седам дана. Стратег нашег тима је уверен у избор тима, а пре свега у Ричмонда Боаћија. Велики је притисак у звездиног „килера“. Човек који је најзаслужнији за улазак у ЛЕ пре две сезоне, већ дужи период се налази у лошој форми. Ипак, вера и жеља Владана Милојевића је велика и шеф је уверен да ће пробудити успаваног Гањанина. Због тога ће очи Маракане бити уперене у њега.

Ипак, то није једина главобоља Звездиног стратега. Кањас по последњим информацијама неће бити у конкуренцији за меч због лакше повреде. Слична судбина је задесила и португалског нападача Томанеа, али би он ипак требало да се нађе у протоколу за данашњу утакмицу. Добра вест је да се Јевтовић опоравио и да је у конкуренцији за данашњи меч.

Да подсетимо, утакмица је на програму од 20:45 уз директан пренос на РТС-у. Цене карата за данашњу утакмицу су 500 рсд север и југ, 1000 рсд исток, док за запад треба издвојити 1000 рсд и 2000 рсд (запад вип).