Звездо попиј тај Карлсберг

Фудбалери Црвене звезде играју реванш меч 3. кола квалификација за Лигу шампиону против ФК Копенхагена у главном граду Данске. Утакмица се игра од 20 ч. на стадиону „Телиа Паркен“ капацитета 39000 места. Данашњи домаћини имају повољан резултат после првог меча, пре 7 дана у Београду, када је било 1:1.

Црвену звезду чека изузетно тешка мисија али не и неостварива. Копенхаген се није показао као претерано јак противник, и наш тим, упркос свим кадровским проблемима може да дође до проласка даље. Пролазак Копенхагена гарантује и европску јесен у групној фази Лиге Европе минимум, као и борбу са швајцарским прваком Јанг Бојсом за место у групној фази Лиге шампиона.

Тендециозно суђење португалског арбитра Мартинса, дозволила је Копенхагену да уђе вечерас мирније у меч. Португалац је досудио непостојећи пенал, пропустио да искључи капитена Копенхагена Зеку у првом полувремену, и није досудио пенал за црвено беле после старта над Беном. Ни старија звездашка публика се не сећа да је суђење било толико лоше против било ког противника кад је Звезда дочекивала своје европске противнике на стадиону „Рајко Митић“.

Копенхаген је добро избалансирана екипа, која не мења свој стил игре, увек стоје у истој формацији (4-4-2) и тренер Солбакен не одступа од својих принципа и користи широки фонд играча у ротацији. Краси их добра пас игра па су зато имали и добар посед лопте у Београду, али нису били конкретни.

Наш тим се несвесно повукао после вођства од 1:0 и успешно затворио прилазе голу, али није могао да утиче на то како ће Мартинс одсудити утакмицу.

Звезда има пуно кадровских проблема, на пут нису пошли Бен, стрелац из првог меча, Милан Павков, Срђан Бабић а на пут није пошао ни Филип Стојковић. Португалски нападач Томане, да подсетимо није ни пријављен за двомеч са Копенхагеном.

Са само 19 играча у престоници Данске, Звезда ће тражити пролаз у треће заредом такмичење у европским групама.

Највећу дилему је имао Владан Милојевић, с ким ће почети утакмицу на крилним позицијама и на позицији центарфора. Аброви до којих је дошао РСБ, говоре да ће Вукановић и Иванић играти по крилима а да ће Боаћи почети на месту „деветке“. Марин ће поново дириговати игром црвено-белих,  и ако понови игру као из првог меча, Звезда ће бити за нијансу ближа остварењу својих циљева.

У средини терена на централним позицијама се очекују Кањас и Јованчић, а у задњој линији Гобељић, Дегенек, Милуновић и Родић. На голу је неприкосновени Милан Борјан.

Владан Милојевић ће на клупи бити без класичног шпиц играча, али ће имати крила у виду Симића и Јевтовића као ултраофанзивног бека, бразилца Жандера. Вулић и Његош Петровић ће бити у прилици да помогну двојцу Кањас-Јованчић, а Панков ће бити потпора пару Дегенек-Милуновић.

Звездина клупа није баш најбоље избалансирана али тако је , како је, па ће Владан Милојевић морати из рукава да извлачи најбољу могућу карту сваки пут кад се одлучи за измену.

Копенхаген нема кадровских проблема, враћа им се јако битан играч Фалке, којег је неколико пута апострофирао и сам Владан Милојевић. Очекује се да Фалк замени Штагеа који је играо београдску утаккмицу. Ради се заиста о сјајном везњаку који игра одлично у оба правца и може доста да трчи.

Виктор Фишер је био веома добро затворен од стране Вукановића и Гобељића, па се надамо да ће такву „игру“ поновити и вечерас. Ради се о најбољем фудбалеру данског шампиона и метроному њихове игре. Ндоје је показао колико је незгодан нападач, и треба отворити „четворо очију“ и држати га под контролом.

Задња линија има доста несигурности и треба је стискати кад год се за то укаже прилика.

Надајмо се да ће Звезда овако притерана уза зид, показати од чега је саткана. Наш тим има већ довољно европског искуства да може да се извуче из ове непријатне ситуације. Биће пуно простора за Марина и Иванића. Надајмо се да ће Боаћи да ухвати део његове старе форме и да ће попут Феникса да обасја пут Звезде ка 4. колу квалификација.

На муци се познају јунаци а испред нас је најбитнијих 90. минута у овогодишњим квалификацијама.

Храбро момци, па да се пије тај Карлсберг у авиону за Београд. Живели!