Александар Велики

Овог лета испунио се један велики фудбалски сан. Многи играчи сањају освајање неког континенталног такмичења или играње у Мадриду и Барселони. Други астрономске уговоре и лична признања, док је Александар Драговић сањао црвено – бели дрес.

Иако је овог лета могао да бира где ће наставити каријеру, Александар се одлучио за несвакидашњи потез у данашњем фудбалу. Најважнија споредна ствар на свету је одавно прерасла крилатицу да је споредна. Фудбал је постао сурови бизнис и машинерија за прављење пара. Цифре које се обрћу у фудбалу су астрономске и због тога је потез елитног дефанзивца бацио у неверицу озбиљан део фудбалске јавности, поготово у његовој „домовини“.

Трансфер Александра у Звезду се кувао годину дана. Опција да појача наш тим, јавила се још у смирај прошлогодишњег летњег прелазног рока. Тада је у игри била позајмица, али се коцкице нису поклопиле. Међутим, након тога, опсесија да дефанзивац дође у наше редове је бивала све јача. Како код одговорних лица из Љутице Богдана, тако и код самог Александра.

А није да није имао где да иде, поготово након одлично одиграног европског првенства у фудбалу. Динамо Москва је нудила скоро два милиона по сезони, Келн играње у Бундеслиги, а поједини турски клубови су га мамили „зеленим“ новчаницама. Међутим, Драговић је то све одбио зарад чисте фудбалске емоције и поставио домаћи задатак многобројнима који се позивају на љубав према клубу.

Драговић је у наше редове дошао с репутацијом елитног дефанзивца, са искуством играња у Енглеској и Немачкој. Своју величину демонстрирао је одмах након европског првенства, где није тражио одмор већ се прикључио саиграчима у Аустрији. Од старта сезоне је стандардан у последњој линији одбране и фантастичним партијама води наш тим ка новим успесима.  Колико му је битно да се што боље покаже у светом дресу, говоре његове партије и понашања на терену. Поред врхунских дефанзивних квалитета, демонстрирао је и лидерске способности. Такође, сваки погодак, добар потез, победу, ту је да први прослави, чисто из срца попут малог дечака.

Александар Драговић је командовао Звездином одбраном у победи над Брагом у првом колу Лиге Европе. Звезда је стартовала са три бода и налази се на првом месту групе Ф. Иако је такмичење тек стартовало, наш тим има лепе шансе да презими у Европи, што би представљало награду за Александра Драговића и Црвену звезду, да направе нешто велико на овом заједничком путовању.