Базични део припрема је прошлост, следи „брушење форме“!

Фудбалери Црвене звезде завршили су у недељу на Кипру први део зимских припрема. Тренутно се налазе у Београду и данас имају други слободан дан, пред сутрашње путовање.

фото: ©STAR SPORT

Шеф стручног штаба, Дејан Станковић, сумирао је за званични клупски сајт време проведено на Кипру:

„Желим да се захвалим клубу на томе што су нам обезбедили да у миру, по лепом времену одрадимо јак део припрема који ће нам у будућности много значити. Презадовољан сам урађеним, и пре свега тиме што су сви играчи, сем Петровића који је имао упалу тетиве, одрадили све тренинге. Кад упоредим ово са Кипром од пре годину дана, мислим да смо много напредовали и да је то веома видљиво. Рецимо, Николић је „обрнуо игрицу“ што се тиче тркачких тестова и одушевио ме“.

Похвалио је и новајлије, Аксела Бакајока, Ричарда Одаду и Николу Станковића. О путу до сениорског тима Станковића и Одаде могли сте да читате на РСБ-у.

Најавио је Станковић и „прекоманду“ Андрије Радуловића у Графичар, као и то да ће Александар Катаи путовати са екипом на други део припрема. Опоравак Звездине „десетке“ иде у добром правцу и почео је индивидуално да тренира.

Црвено-бели сутра путују у Турску где ће одрадити други део зимских припрема. Тежи део припрема је иза изабраника Дејана Станковића, а боравак у Турској донеће и прве провере… Форму црвено-белих тестираће пољски Сласк (22. јануара), руска Уфа (25. јануара), словеначки Марибор (28. јануара) и украјински Шахтјор (31. јануар).