Безидејна Звезда испустила шансу за брејк у Монаку!

Кoшаркаши Црвене звезде изгубили су од екипе Монака 70:62. Црвено-бели су били у игри током целог меча, али недостатак идеје у нападу и очајан шут за 3 поена(3/21) коштао је Звезду пораза. Најефикаснији код Звезде био је Волтерс са 18 поена, а пратили су га Калинић са 14 и Кузмић са 10 поена.

Звезда је меч у почела у петорци: Волтерс-Холинс-Давидовац-Калинић- Кузмић. Почетак меча био је изутетно тврд са обе стране јер су оба тима играла добро у одбрани. Црвено-бели су у почетку поентирали углавном преко Кузмића и Волтерса. Звезда је имала проблеме у рекету када Кузмића није било на партету, те је екипа Монака тројкама Данила Анђушића и поенима из другог напада градила своју предност која је на крају прве деонице износила 9 поена(21:12). На почетку друге деонице Монако је имао 11 поена предност те је Дејан Радоњић морао да реагује тајм-аутом. Након тога је Звезда поенима Волтерса, Холинса и Добрића успела да истопи заостатак који је имала, али не и да стигне предност домаћих који је константно имао 2 до 5 поена предности. Офанзивни скок екипе Монака и поени из транзиције донели су домаћима 5 поена предност пред полувреме (41:36). Најефикаснији у првом делу код гостију био је Нејт Волтерс са 12 поена(5/5 за 2), док је Кузмић додао 8 поена.

Звезда је сјајно отворила друго полувреме серијом 9:0, а поентирали су Калинић и Волтерс. Црвено-бели су контролисали дешавање током треће деонице и константно имали предност. После тројке Бранка Лазића Звезда је имала 5 поена предности, али је Монако серијом од 9:1 дошао до 3 поена предности пред последњу деоницу. У послењој деоници Звезда је била  без икакаве идеје у нападу, промашивала зицере и није успевала никако да се врати у меч. У последњој деониц Звезда је постигла 9 поена и то је углавном поентирао Никола Калинић. Коначан резултат био је 70:62.

Наредну утакмицу Црвена звезда игра већ у четвртак против екипе Милана. Та утакмица је на програму у четвртак од 20.30 часова, а домаћин је екипа Милана.