Били Берон: Сину ћу пред спавање причати приче о времену проведеном у Звезди

Један од љубимаца Звездиних навијача последње две сезоне, сјајни амерички бек, Били Беорн, имао је јако лепе речи о времену проведеном у Београду, носећи црвено-бели дрес. Он се у разговору за Еурохупс дотакао и те две сезоне које је провео у нашем клубу и истакао да никада неће заборавити тај период и да ће једном приликом сигурно довести сина у Београд да осети ту специфичну кошаркашку атмосферу.

– Какво искуство. Причаћу о томе док сам жив, имам много прича из тог периода, а људи у САД баш и не могу све то да разумеју, поготово ту кошаркашку културу која постоји у Београду. Људи немају појма, а и не могу да сазнају то јер је баш много другачије. Било је то сјајно искуство, сва та ривалства у АБА лиги, то је баш било лудо. Сви ти навијачи који су на вашој страни. Успели смо да освојимо титулу у АБА лиги, да стекнемо име у Евролиги.

Београд је сјајан град, можда није толико велики колико неки мисле да јесте, али је то сјајна кошаркашка средина. Када играш дерби против Партизана, па се то јутро пробудиш и одеш на тренинг, то је посебна енергија. Нигде то нисам осетио.

Мислим да ћу и своје дете доводити у Београд, да осети кошаркашку атмосферу, да му покажем где сам играо и испричам му неке приче пред спавање о томе шта сам овде доживео – прича Били Берон за Еурохупс.