Боаћи за минималац Звезде

Црвена звезда је славила у заосталој утакмици 9. кола Суперлиге са 1:0 против екипе Спартака.

У заосталом мечу домаћег шампионата наш тим је остварио минималну победу над најпријатнијим изненађењем првенства. Пред нешто више од 4 хиљаде гледалаца, наш тим је славио голом Ричмонда Бооаћија из 22. минута.

Владан Милојевић је извео проверене снаге на мегдан екипи са севера Србије. Боаћи, Канга, Доналд, Крстичић… Деловали су на почетку меча расположено за игру. Претили су наши играчи ударцима са дистанце, тражили пукотину у одбрани Спартака и деловало је да ће ово бити још једна квалитетна утакмица у режији наших фудбалера. До гола, наш тим је дошао ударцем са беле тачке, којем је претходио неспретан старт дефанзивца Спартака. Дубинску лопту је послао Гобељић, Боаћи је лепо примирио и када је требао да упути завршни ударац, играч гостију Радовановић је „ђоном“ ушао у нашег нападача. Боаћи је сигурно извео казнени ударац и постигао свој пети гол у домаћем првенству. До краја полувремена, Звезда је имала још пар полуприлика које је искреирао Ненад Крстичић. Међутим, наши момци нису дуплирали вођство.

У наставку утакмице дошло је до великог пада у игри наших момака. Евидентно је било да су наши првотимци „без горива“, и у другом полувремену, Спартак је био тим који је диктирао темпо. Владан Милојевић се определио да сачува резултат и да шансу потражи кроз контре и полуконтре и на тај начин сачува наш тим додатног трошења.

Црвена звезда је овом победом остварила 12. тријумф у Суперлиги, а наредни меч игра у недељу против екипе Земуна.