Браво, Деки!

Црвено – бели уписали и други тријумф у Лиги Европе.

Мирис пролећа се може осетити на „Маракани“. Црвена звезда је победом над белгијским Гентом, отшкринула врата проласка у наредну фазу и у другом делу групне фазе сама одлучује о својој судбини.

Српски шампион се осамио на другом месту „Л“ групе, иза непогрешивог Хофенхајма, док има релаксирану ситуацију у односу на Чехе и Белгијанце. Дејан Станковић има прилику да као дебитант на клупи презими у Европи, што би био огроман успех и најава успешне тренерске каријере.

Нема сумње да је „печат“ Станковића огроман. Побеђивала је Црвена звезда и претходних сезона у европским такмичењима, али је популарни „Мистер“, ароматизовао Звездину игру. Седам постигнутих голова на две утакмице у групној фази, одавно није виђено од екипа с ових простора, а игра и доминација само појачавају целокупни дојам.

Не треба бежати од чињеница да је Црвена звезда имала проблема у игри на почетку европског пута. Мечеви у Тирани и на Кипру, нису задовољили захтевну Звездину публику. Али, као за све што је потребно време, тако је и Станковићу било потребно мало стрпљења да намести игру по свом укусу. И сада имамо прилику да видимо продукт његове визије.

Црвено – бели су кликнули и од старта групне фазе гледамо одлична издања нашег тима. Меч у Зинсхајму је био врло добар и поред пораза, док су мечеви на „Маракани“ појачали еуфорију међу Звездашима до максимума. Звезда напада, доминира, ствара шансе из игре и право је уживање гледати представе нашег тима. Поготово у Европи, где је српски шампион на корак од презимљавања и одласка у нокаут фазу.

Звезда је размонтирала Слован из Либереца, а синоћ је на плећа оборен и вицешампион Белгије, екипа Гента. Иако резултат није висок, игра у пољу и шансе које је створио наш тим, говоре о доминацији коју је наш тим имао.

Иако дебитан на клупи, Деки се не либи да мења формацију и везне фудбалере, покушавајући да на најбољи начин искористи предности свог тима у односу на ривала. У Немачкој смо гледали игру са тројицом штопера, синоћ са четворицом офанзивних везиста иза нападача. И у сваком систему, Звезда је деловала добро и сигурно. Што је за сваку похвалу.

Истина, било је синоћ празних минута у игри нашег тима, поготово у последњих 15-ак минута, када су се црвено – бели окренули дефанзиви… Међутим, као што је било потребно време да се намести игра унапред, тако је потребно и за рутинско привођење утакмице крају. Али нема сумње да је Дејан Станковић на правом путу да  створи модерну и силну Црвену звезду.

Браво, Деки!