Човић: Нисам ниједног тренутка сумњао да ће Евролига подлећи лобирањима, притисцима и мутним радњама

Први човек Кошаркашког клуба Црвена звезда, исказао је задовољство данашњом одлуком Евролиге и том приликом рекао како ни једног тренутка није сумњао да ће донети праву одлуку. Како сам каже, има поверење у те људе и додаје да су у клубу били потпуно опуштени и да су послали све што је  било тражено.

– Одлука Евролиге да откаже сезону и да исти тимови играју и наредне је исправна, права кошаркашка, а уједно и добар стандард и препорука за све друге лиге, рекао је Човић.

Човић је у изјави за Тањуг, коју преносе Новости, истакао да је задовољан што је наш клуб остао део елитног такмичења, али да генерално не воли када се овако завршавају сезоне.

Ипак, ово су биле објективне околности. Ви знате да смо ми већ 12. или 13 марта кад је проглашена пандемија рекли да нећемо ништа коментатисати око кошарке и лига, у први план смо ставили здравље и тако смо се и понашали,  објашњава Човић.

Нисам ниједног тренутка сумњао да ћу људи у Евролиги подлећи разноразним лобирањима, притисцима испод и изнад стола, мутним радњама. Имам поверења у те људе, били смо потпуно опуштени, послали смо све што је тражено и био сам сигуран да ће они донети праву одлуку или боље речено једино могућу одлуку у околностима у којима смо се сви нашли, истиче први човек црвено-белих и додаје да је Звезда претходних година одлично представљала државу Србију, главни град Београд и цео регион.

Звезди сада предстоји припрема за наредну сезону.

Ова одлука је добар стандард и препорука. Знате, мислим да не треба „силовати“ људе у спорту, играчи су психофизички у једном интересантном статусу. Нама предстоји да се припремамо за следећу сезону, први корак је санирање свега оног што смо доживели као велики удар, а све другоформирање тима, стручни штаб, све ће доћи полако, стрпљиво..

За крај је изразио захвалност Евролиги на нормалном ставу и размишљању.

Исто бих рекао и да је другачије јер Црвена звезда је народски клуб и треба да се понаша у духу овог народа. И када прави велика дела да буде скромна и мудра и увек паметна и на земљи. Мислим да нам је то донело и до сада резултате, јер хистерије и нереална очекивања не доносе никад ништа добро, закључио је Човић.