Црвена звезда без предности путује у Данску

Фудбалери Црвене звезде и данског Копенхагена су одиграли нерешено 1:1 (1:0), у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Црвено бели су пред 40.812 гледалаца повели голом Павкова у 44. минуту. Изједначио је Јонас Винд из једанаестерца у 84. минуту. Меч је обележило очајно суђење португалца Мартинса који је дебело оштетило наш тим.

Прву прилику на мечу је пропустио Марин. Вукановић је оборен на ивици казненог простора, али је Гритебуст зауставио врло добар покушај Марина избацивши лопту у корнер.

Опасан напад Црвене звезде у 11. минуту. Марин и Иванић су комбиновали на левој страни, Марин је центрирао , лопта је дошла до Гобељића који је покушао лопту да врати у петерац али је Нилсон избацио и отклонио опасност испред свог гола.

Још један опасан напад Црвене звезде у 23. минуту. Иванић је убацио лопту са леве стране а Овиедо је панично одреаговао и послао лопту у корнер.

У 24. минуту , капитен гостију Зека је зарадио јавну опомену, грубо фаулиравши Марка Марина.

У 29. минуту , наш клуб је извео сјајну акцију, Марин је сјајном дијагоналом упослио Гобељића који је шутирао ка голу данаца, али је изблокиран и лопта је завршила у корнеру.

Звезда је у следећем свом нападу наставила да гази ривала. Марин је одапео стрелу ка голу Гритебуста која је завршила тик изнад пречке.

После затишја у игри и јединих и других, у 44. минуту , Павков је разгалио све звездаше, новим поготком у европским такмичењима. Примио је једну лопту са леве стране , дефанзивац Копенхагена му је на тренутак избио лопту али недовољно, па је из другог покушаја упутио ударац ка голу Копенхагена. Лопту је закачио један дефанзивац данаца и лопта је прелетела истрчалог Гритебуста.

Португалски судија је у том моменту одсвирао крај полувремена. Звезда је доминирала у првом полувремену, и заслужено отишла на велики одмор са предношћу.

Н аполувремену, Владан Милојевић је заменио шпицеве, па је уместо стрелца јединог гола из првог дела на терен ушао Боаћи.

На старту другог полувремена се десио први жути картон за црвено-беле. Јавну опомену је зарадио Дегенек после фаула над Ндојеом.

У 54. минуту још један добар напад Црвене звезде. Маестро Марко Марин је подбоо лопту и послао центаршут на другу стативу. Боаћи је сачекао популарну „свећу“ али је шутирао главом тик поред гола.

У 56. минуту, Иванић је опробао ударац са 25 метара, али је ударац ишао право у Гритебуста.

Још један опасан напад Црвене звезде у 60. минуту. Марин и Јованчић су комибонавали, Марин је избацио Јованчића на бок, овај упутио оштар центаршут који је био прејак за Иванића који је ишао на ту лопту.

Солбакен је прву измену извршио у 64. минуту кад је на терен ушао скупо плаћени Пеп Биел који је заменио невидљивог Виктора Фишера.

Звезда је у 65. минуту извршила другу измену. Уместо Родића на терену се нашао Жандер.

Први опасан напад за Копенхаген на мечу се десио у 70.минуту, Ндоје се извукао на страну , упослио Биела који је покушао да врати повратну лопту у петерац , али је Борјан био сигуран и избио лопту у корнер.

Солбакен је извршио своју другу измену у 72. минуту када је увео Овиеда ушао Бенгстон.

У 79. минуту је Марин зарадио жути картон. Изиритиран лошим суђењем португалског судије, опоменут је зтбог приговора.

У 80. минуту одлична прилика за Црвену звезду. Марин је пробио по левој страни, послао лопту на петерац али је Боаћи тукао преко гола.

У 83. минуту досуђен је пенал за Копенхаген. Пеп Биел је пао у казненом простору и португалски судија Мартинс је прелако досудио пенал за данску екипу. Јонас Винд је „паненком“ донео изједначење гостима.

Због приговора и Гобељић је зарадио јавну опомену.

Португалски судија је наставио да иритира цео стадион очајним суђењем. Марин је одложио лопту Жандеру који је заврнуо на ивицу петерца где се нашао Бен који је био очигледно оборан с леђа од стране играча Копенхагена. Судија Мартинс је само одмахнуо руком на протесте домаћих играча.

Очајни судија Мартинс је одсвирао крај утакмице и није допустио Звезди да са предношћу оде на реванш у данску престоницу. Црвено бели су апсолутно заслужили да победе али виша сила није дала.