Црвена звезда демолирала Будућност, за први Суперкуп!

Кошаркаши Црвене звезде су бруталном игром надиграли екипу Будућности и дошли до прве титуле у сезони, али и првог Суперкупа АБА лиге у својој историји. Чета Милана Томића је савладала фаворизованог ривала резултатом 89:75.

 

Иако без великих речи тренер Црвене звезде је веома добро припремио екипу за овај турнир, где је у финалу Звезду очекивала екипа Будућности са великим очекивањима и сразмерно великим улагањима. Милан Томић је и за ову утакмицу извршио ротацију играча те је у тим ставио Добрића и Ненадића, а одмарао Раданова и Кешеља.

Од самог старта Звездини кошаркаши су заиграли веома снажно и већ у првом налету дошли до двоцифрене предности. Узалуд је тренер противничке екипе покушавао да ротира и да „смањеним“ петоркама изазове преокрет. Николић је делично успевао шутем за три да држи прикључак. Ипак тренер Звезде није одустајао и држао центре у игри. То му се вишеструко исплатило јер је Звездин бедем био непремостива препрека у оба дела терена. На изненађење многих, али не и РСБ екипе, Ненадић је добио значајне минуте и то у потпуности искористио. Вешто је мењао првог плеја Регланда, а његовом тројком је и завршено прво полувреме са великих 25 разлике. Већ тада је било јасно ко је победник.

За разлику од утакмице са Цедевитом, Звезда је у другом полувремену одржала ниво одбране и није дозвлолила противнику да резултатски приђе. Рекло би се рутински је држала разлику у резултату али су сви играчи Звезде добили прилику да искористе своје минуте. Најефикаснији је био Мо Фаје са 14 који је изабран за МВП Суперкупа у Лакташима. Поене су постизали и: Цирбес 13, Добрић и Перпероглу 12, Регланд 10, Ненадић и Оџо по 8, Ристић 5, Берон4 и Лазић 3.

Црвена Звезда је тако дошла до прве титуле Суперкупа АБА лиге и надамо се најавила веома успешну сезону.

БРАВО ЗВЕЗДО!