Црвена звезда дочекује МЗТ на почетку новог мини-циклуса

Кошаркаши Црвене звезде у понедељак од 18 часова, дочекују екипу МЗТ-а у утакмици 6.кола АБА лиге. 

Кошаркаши Црвене звезде мтс након велике победе над Макабијем у Евролиги, имали су коначно нешто више времена за тренинг и припрему новог мини циклуса који започиње утакмицом са МЗТ-ом у понедељак од 18 часова. У новој серији утакмица (МЗТ, Бамберг, Партизан НИС, Уникаха…) први противник је вишегодишњи шампион и представник Македоније у регионаној лиги екипа МЗТ-а. у досадашњем току АБА лиге МЗТ је успео да победи екипу Партизана код куће, али и тим Игокее у гостима. Ипак много више негативних изненађења је приредила својим навијачима, пре свега губитком подова од Задра. Црвена звезда доекује овај дуел после пар дана „одмора“ од изузетно напорног циклуса у којем је одиграла 4 утакмица за само 6 дана. Ипак тим је имао један дан одмора након велике победе над Макабијем као и викенд за тренинг. За очекивати је да тренер на овом мечу одмори главне ведете тима и спреми их за нови мини-циклус.

Пред овај дуел тренер Душан Алимпијевић каже:

„Као што сам и рекао на конференцији након победе над Макабијем, коначно смо имали мало више времена да се освежимо и тренирамо на првом месту. Први противник који нам следи је МЗТ, који је пре неколико дана променио играча, и уместо Американца Јансена, довео Радосава Спасојевића чиме је оваквим потезом, у раној фази сезоне, показао да има своје амбиције. Стабилан су лигаш, добра екипа и овој утакмици морамо да приступимо као и свакој, максимално озбиљно! За нас је добра вест и велико појачање чињеница да нам се у тим и ротацију враћа Немања Дангубић који је изузетн важан за овај тим. Позивам навијаче да дођу у понедељак у дворану „Александар Николић“ и буду уз нас, јер, са или без њих, није исто!

И првотимац Стефан Лазаревић који је слободну недељу пре подне, искористио да посети сајам књига и медија у Београду, истиче да екипа МЗТ-а заслужује сваки респект и врло озбиљан приступ:

„Уважавамо максимално екипу МЗТ-а,играју добро, променили су и играча брзо. што говори да желе да забележе запажене резултате у овој сезони. Морамо да одиграмо добру утакмицу ако желимо бодове, видели смо и кроз ову прву четвртину лигашког дела да практично свако сваког може да победи, ако приступ није прави. За нас је ова пауза од четвртка до понедељка дошла у правом тренутку након изузетно тешко циклуса, и пред почетак новог. Добро смо тренирали, и спремни смо за ову утакмицу. Искористио бих прилику да позовем навијаче да дођу и подрже нас у понедељак“ истакао је Лазаревић.

Карте по стандардним ценама за АБА лигу, продају се у свим пословницама Евентима и продаваће се на дан утакмице на благајни дворане.

Меч Црвена звезда – МЗТ игра се у понедељак од 18 сати, уз директан пренос на ТВ Арена спорт.

Више о утакмици на нашем форуму.