Црвена звезда је шампион!

Давно је био 1. август 2020. године кад је тим Дејана Станковића отворио сезону. У том сусрету против Новог Пазара видело се да се Црвена звезда још увек тражи, али од 1. августа сви су дали свој допринос и после 272 дана борбе, наш тим је исписао историју и тако освојио 32. титулу националног првенства. Црвена звезда је обезбедила своју четврту узастопну титулу победом над екипом Војводине са 1:0 (1:0) и тако уписала 22. узастопну победу у првенству.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ – ИНИЦИЈАТИВА ЗВЕЗДЕ

После убедљиве победе над Инђијом пре 4 дана, Дејан Станковић је за овај сусрет поново промешао карте и извео следећи тим – Борјан, Гајић, Панков, Милуновић, Родић, Саного, Петровић, Николић, Бен, Иванић и Фалћинели. За разлику од сусрета са Инђијом играли су Борјан уместо Поповића, Саного уместо Срнића, Бен уместо Фалка и Иванић уместо Павкова.

У првих 45 минута је виђена инцијатива црвено-белих, али Војводина је имала прву шансу већ у првом минуту. Добре интервенције Борјана су спречиле изненађење на почетку утакмице. У наставку Звезда је наставила да напада, али без конкректних шанси. За то је заслужна и тактика Лалатовића, који се определио да чека шансу из контри, брзом трансформацијом преко крила Миљана Вукадиновића и Петра Бојића, те нападача Немање Човића.

Иако није било озбиљнијих шанси, Звезда је успела да крунише иницијативу голом у 13. минуту кад је Гајић упутио центаршут Фалћинелију, али је Саничанин у паду у покушају да интервенише послао лопту у сопствену мрежу. До краја првих 45 минута Звезда је наставила да напада, често преко Иванића, али није успела да озбиљније запрети. У 45. минуту Војводина је поново имала шансу после центаршута Ђурића, али Бојић није успео главом да озбиљније угрози Борјана.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ – ВЕЛИКА БОРБА

На почетку другог полувремена Лалатовић је одлучио да промени тактику и увео је Миодрага Гемовића и нашег бившег играча Вељка Симића, уместо Зукића и Човића. Вукадиновић је отишао десно, Гемовић лево, а Симић је нападао кроз средину. У првих 15 минута Звезда је контролисала игру. Иванић је имао један добар продор, али Никола Симић је био на правом месту да блокира покушај. Играо се 60. минут кад је из корнера Војводине кренула контра црвено-белих… Петровић је послао пас Николићу, који је повукао контру, покушао да претрчи Ђурића, који га оштрим стартом обара и заслужено добија црвени картон. Николић је имао срећу да избегне озбиљнију повреду.

У том моменту Лалатовић је увео Аранђела Стојковића на место Ђурића, а из игре је био „жртвован“ Бојић. У истом тренутку Станковић је увео Срнића уместо Николића. У наставку се видела  борба на обе стране. Војводина је заиграла доста боље када је остала са играчем мање. Улазили су још Гејлор Канга и Алекса Вукановић у 74. минуту уместо Петровића и Бена. Седам минута касније ушли су још Марко Гобељић и Милан Павков уместо Иванића и Фалћинелија. При крају сусрета Павков је постигао гол након корнера, који је поништен због фаула Вукановића, а Војводина је имала сјајну шансу преко Мркаића чији је покушај главом на гол-линији зауставио Милуновић..

Овом победом Црвена звезда је постала шампион државе по 32 пут! У наредном колу Звезда игра против екипе Рада следеће среде, 5. маја. Поделите свој утисак уз остале Звездаше на нашем форуму.