„Црвено бела крв“ широм Србије и Републике Српске

Акција „Црвено-бела крв“ ће се одржати 23. пут 1. и 2. децембра, а за разлику од претходних пута када су сви навијачи великог срца крв давали само у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, сада ће то моћи да учине у још неколико градова у Србији, као и у Републици Српској.

Оно по чему ће сигурно ова акција бити масовнија и другачија у односу на све досадашње је чињеница је да ће бити организована у великом броју градова Републике Српске и Србије и на тај начин повећати количине крви које ће бити сакупљене за све оне којима је неопходна. Што се тиче Србије, крв ћете моћи да дате у Нишу, Врарњу, Ужицу, Бору, Зрењанину и Петровцу на Млави, а када је реч о Републици Српској, градови су следећи – Приједор, Градишка, Бањалука, Теслић, Добој, Брчко, Бијељина, Зворник, Вишеград, Сарајево, Фоча, Невесиње и Требиње.

Биће то још једна прилика да сви звездаши покажу велико срце, с обзиром да Црвена звезда већ дуго организује акцију ,,Црвено-бела крв“, а ове године је и поред тешке ситуације изазване корона вирусом, велики број навијача учествовао у акцијама у којима је прикупљен огроман број јединица крви. Тако је било и у августу, када сте поново били феноменални.

Акција која се спроводи у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије биће још једна прилика да помогнемо онима којима је то потребно, а звездаши одувек показују да имају велико, хумано срце.

Kрв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Звездаши, покажимо још једном да имамо велико и хумано срце!