Црвено-беле даме славиле против Срема

Одбојкашице Црвене звезде победиле су после велике борбе екипу Срема резултатом 3:1 (26:24, 18:25, 25:19, 25:14), у оквиру 16. кола Суперлиге за сениорке. Најефикаснија у редовима црвено-белих била је Милица Милуновић са 16 освојених поена.

фото: окцз

Екипи Срема се у првом сету супротставила постава Црвене звезде у саставу Ђорђевић-Таубнер, Милуновић-Сајић, Вучићевић-Делић и либеро Вукомановић. Играчице Срема су пружиле снажан отпор, па је игра била потпуно изједначена током целог сета. На 16:16, Александар Владисављев је променио дијагоналу техничар-коректор и у игру су ушле Симићева и Ашоња. После неколико одиграних поена на терен су се вратиле Ђорђевићева и Таубнер. Игра поен за поен је настављена до самог краја, а у драматичној завршници се истакла Мила Ђорђевић са два поена из напада. Милица Милуновић осваја последњи поен у првом сету.

У наставку утакмице Црвена звезда је повела са 16:12. Освојиле су наше девојке и наредна два поена, а онда су необјашњиво допустиле противницама да направе серију 9:0. Владисављев је у овом периоду извршио неколико измена у покушају да преокрене резултат, али гошће ипак освајају овај сет.

У трећем сету се играчице Црвене звезде нису дозволиле да дође до великих осцилација у игри. Све време су наше девојке биле у убедљивом вођству, а у игру су улазиле Исидора Родић и Невена Сајић. Четврти сет доноси репризу, са још убедљивијим резултатом. Највећа предност је износила чак десет поена (23:13). Тада на сервис улази Јована Симић, а последња два поена за победу у овом мечу доноси Тијана Цветковић из напада.

Највише поена за Црвену звезду је освојила Милица Милуновић (16), колико је освојила и Марија Јовановић из Срема.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 14, Цветковић Т. 7, Родић И., Вукомановић К., (либеро), Сајић Н. , Милуновић М. 16, Ђорђевић М. 8, Ашоња А. 4, Вучићевић С. 14, Делић Ј. 6, Симић Ј. Није играла: Станковић К. (либеро) и Јовановић Ј. Тренер: Александар Владисављев