Црвено-бели у Загребу допутовали у Загреб, против Цедевите за проверу карактера

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали у Загреб у суботу у раним поподневним часовима пред велики дерби АБА лиге са Цедевитом. О предстојећој утакмици, говоре тренер Душан Алимпијевић и првотимац Огњен Добрић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су у петак у фантастичном амбијенту дворане „Александар Николић“ бившег двоструког првака Европе екипу Барселоне, али као и након пораза од Жалгириса, нема много времена за анализу, јер црвено-беле већ у недељу од 17 сати, чека врло важна утакмица у АБА лиги, против екипе Цедевите у Загребу.

Експедиција Црвене звезде мтс кренула је у суботу око 9 часова аутобусом ка Хрватској, а у Загреб је стигла око 14 часова. Времена за припрему ове утакмице против противника који је током лета значајно реконструисао екипу и још једном показао највише амбиције у регионалном такмичењу, нема превише. Екипа ће по доласку у Загреб одрадити два тренинга, и покушати да потпуно спремна и регенерисана дочека ову утакмицу.

 

Тренер КК Црвена звезда мтс Душан Алимпијевић:

„Сви смо свесни да ће победа над Барселоном имати свој значај само ако славимо и у Загребу. А до повољног резултата ћемо доћи само ако имамо прави приступ и ако извучемо поуке из претходних утакмица. Сада имамо и то искуство из претходног периода када смо у врло кратком временском пероду играли са евролигашку утакмицу са Жалгирисом, и против Будућности само два дана касније. Немамо пуно времена да се спремимо за овај дерби и освежимо, очекује нас само један тренинг до утакмице. Цедевита је екипа направљена за врх АБА лиге,имају потенцијал за највише домете. Поново ћемо наступити без повређеног Дангубића, док ће у 12 играча за ову и утакмицу у Москви против Химкија, бити Давидовац уместо Кешеља” рекао је тренер црвено-белих.

 

Првотимац Огњен Добрић пред овај дерби регионалног такмичења каже:

„ Немамо пуно времена да се припремимо за ову утакмицу. Победа над Барселоном нам много значи,највише за наше самопоуздање, али ми смо већ више пута напоменули, шта је наш такмичарски приоритет ове године, а то је АБА лига, па тиме ова утакмица још више добија код нас на важности. Знамо све квалитете Цедевите, покушаћемо да се што боље спремимо, да се освежимо и регенеришемо након Барселоне, и идемо на победу у Загребу“ рекао је Добрић.

 

Црвено-бели ће од петка до наредног четвртка, одиграти четири тешке утакмице, након Барселоне, и утакмице у Загребу, следи пут у Москву право из главног града Хрватске, а након утакмице са Химкијем, повратак за Београд планиран је за среду у раним поподневним часовима. Већ у четвртак у „Београдску Арену“ стиже вишеструки првак Европе, екипа Макабија.

Дерби 4.кола АБА лиге јтд Цедевита – Црвена звезда мтс игра се у „Дому спортова“ у недељу од 17 часова, уз директан пренос на ТВ „Аренаспорт“.