Црвено-бели реми на почетку сезоне…

После 391 дана без публике на Маракани, Црвена звезда је кренула у одбрану титуле уз подршку навијача. У једном сјајном амбијенту на премијери нове сезоне Звезда је одиграла добро, али недостатак концентрације у завршници је довело до тога да поход ка 33. титули, црвено-бели започну ремијем против екипе Војводине.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ – ИНИЦИЈАТИВА БЕЗ ГОЛА

После летњих припрема било је дилеме око првих једанест, највише у везном реду и на теми бонус играча. Дејан Станковић је извео следећи тим – Борјан, Гајић, Драговић, Бабић, Родић, Саного, Крстичић, Бен, Иванић, Катаи и Крстовић. На клупи су се нашли Поповић, Бакајоко, Панков, Ераковић, Петровић, Станић, Николић, Канга, Фалко, Павков и Диони. У редовима противника није било превише изенанђења. Ово је такође била прва утакмица на Маракани са ВАР технологијом.

Кишовита Београдска ноћ је мало сузила навијаче испод крова на западној и источној трибини, али то није спречило Делије да на северу наговесте напад на 33. титулу уз једну феноменалну кореографију са поруком „Нека и даље траје бал на води“.

Већ у 4. минуту Иванић је лепо пронашао Бена у срцу шеснестерца али шут Звездиног крила је завршио преко гола. Био је евидентан план да се нападне преко крила, Саного и Крстичић су се често спуштали да би помагали у преносу лопте и комбиновали са бековима и крилима. У првих 15 минута црвено-бели су имали потпуну иницијативу али нису озбиљније припретили голу противника.

У 20. минуту Милан Родић је добио први жути картон на утакмици пошто је ушао диркетно у путању младог десног крила Војводине, Владе Новевског. Војводина у овом делу игре није могла да изађе са своје половине али непрецизни центаршутеви звездиних бекова су спречиле озбиљније шансе. У 28. минуту бонус играч Војводине, Марко Бјековић је изашао због повреде. Њега је заменио Лука Цуцин на позицији десног бека.

У 30. минуту Војводина је имала прву шансу на утакмици после контре нашег бившег играча, Вељка Симића. Шут је изблокирао Борјан, али одбитак је донео први корнер за „Стару даму“ на овој утакмици, после добре блокаде Александра Драговића. У 43. минуту опет смо видели контру Војводине преко Симића, али Борјан и Крстичић су спречили озбиљнију шансу гостију.

До краја полувремена су се виделе чак три шансе за наш тим, али фалила је доза среће за вођство наше екипе. Ни Бенов снажан ударац у 44. минуту није био довољан да донесе предност нашем тиму јер је лопта погодила стативу. После 45 минута, на семафору је стајао резултат 0:0.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ – ПОТПУНА ОФАНЗИВА, AЛИ БЕЗ ГОЛА

Очигледно незадовољан због недостатка шанси, Станковић је увео Кангу уместо Санога и Бакајока уместо Гајића на почетку другог полувремена и тако најавио потпуну офанзиву наше екипе. У прва два минута су виђене шансе на обе стране. Прва је била шанса за нашу екипу али одбрана гостију је изблокирала шут Иванића. Недуго затим, гости су запретили преко Новевског који је шутирао средином гола.

У 51. минуту Звезда је имала најбољу шансу на утакмици. Катаи је лепо центрирао са леве стране, нашао Иванића на другој стативи који је вратио лопту главом у срце шестнестерца али Бен је промашио празан гол са три метра. Лопта није хтела да уђе у гол.

Бржа игра је отворила и више простора, и тако у следећих десет минута су се само ређале шансе. Новевски је имао покушај за госте, а Катаи је често претио својим карактеристичним продорима са леве стране. Јачи темпо је довео и до измена код гостију. Максимовић је заменио Топића на центру терена, а Зукић је заменио Мркаића у 60. минуту. Човић је заузео место Мркаића у нападу, а Зукић је заиграо као офанзивни везни.

У 70. минуту Филипо Фалко је заменио Ел Фарду Бена. У наредних пет минута још јача подршка са трибина је резултирала са још неколико полушанси али Звезда није успела да пронађе одговор за дефанзиван блок Војводине. У 75. минуту Ераковић је заменио Родића и Павков је ушао за Крстовића.

У наредних 15 минута Звезда је настављала да напада, кроз различите шансе Катаија, Фалка, Павкова и Драговића… aли црвено-бели нису успели да пробију бункер екипе из Новог Сада. Утисак утакмице је да је Звезда одиграла добру утакмицу уз доста шанси, али једноставно инцијатива није крунисана голом у мрежу противника.

Следећа утакмица наше екипе је на програму већ у среду 21. јула, а противник је екипа Каирата. Тај меч ће бити одигран на „Централном Стадиону“ у Алматију од 20 часова по локалном времну, односно 16 часова по Српском времену.