Да ли је време за Ебесилиа?

Црвена звезда путује за Енглеску где ће одиграти меч трећег кола „Ц“ групе Лиге шампиона.

Лоренцо Ебесилио је дошао у Црвену звезду овог лета уз доста помпе. Хвалоспеви су се низали на његов рачун, а педигре и Ајаксова диплома не чине му живот лаким. У наш тим је дошао из Апоела, где је био уврштен у најбољи тим кипарског првенства, те се од старта очекивало да преузме кључеве игре у своје руке.

Међутим, очекивања су била једно, а стварност нешто друго. Иако је уписао гол и асистенцију на првих неколико утакмица, чињеница је да није доприносио игри како се то од њега прижељкивало. Притом, евидентно је било да физички доста заостаје за екипом, а на то се надовезала и повреда која га је одвојила од терена.

Као звезда прелазног рока, са трибина је посматрао мечеве у којима је Звезда изборила пласман у Лигу шампиона. Проблеми су се наставили и у септембру. Дуел с Италијанима је преседео на клупи, док за вечити дерби није био у комбинацији за тим. Ебесилио је играч богате интернационалне каријере и Звезда га је довела за велике утакмице.

Последњих месец дана, Лоренцо је почео да показује знаке живота. Мечеве у Суперлиги игра на искуство, асистенције су ту, фале само голови. Знаци уласка у форму су итекако видљиви, а 15-ак минута у Паризу искористио је да намести гол Марку Марину.

Последњу утакмицу против Рада у домаћем првенству такође је одиграо одлично. Наместио је погодак за Боаћија и тако стигао до четврте асистенције у црвено-белом дресу. Ако се зна да за овај дуел неће бити Марина због повреде, Ебесилио се намеће као играч с највећим искуством и неко ко би требао да предводи Звездин тим у среду увече. Највероватније да ће цео терет Звездине игре пасти на његова плећа, те да ће као никад до сад добити слободу у игри. Ливерпул за Ебесилиа долази у право време и ово је идеална прилика да Лоренцо зацементира своје место у стартној постави и да потврди свој квалитет.

Утакмица је на програму у среду од 21 час.