Дански бренд нови спонзор РК Црвена звезда

У прес центру СД Црвена звезда организована је конференција за медије поводом озваничења сарадње и потписивања уговора између РК Црвена звезда и данске компаније Грундфос.

Дански бренд и светски лидер у производњи пумпи, који је познат и препознатљив у свету рукомета, нови је генерални спонзор Звездиног рукометног клуба. Испред РК Црвена звезда медијима су се обратили директор Ненад Перуничић и председник Скупштине клуба Данило Ђаковић, док је испред данске компаније представник Вељко Тодоровић, директор Грундфос фабрике у Инђији.

Ненад Перуничић је поздравио присутне и упознао са развојем пута који је водио до сарадње између два велика бренда.

– Желим да поздравим све присутне, пријатеље клуба, медије, играче. Велико ми је задовољство што смо данас овде, у питању је јако важан тренутак и јако важно спонзорство за мушки рукометни клуб Црвена звезда. О самој повезаности велике компаније Грундфос са рукометом ће вам више рећи директор, господин Тодоровић. Сами разговори и идеја о повезаности са господином Тодоровићем су почели негде од септембра прошле године. Разговори нису били једноставни, поптуно разумљиво када је у питању велика компанија, генерално спонзорство и додавање имена нашем клубу, склапање два бренда. Наишли смо на велико разумевање господина Тодоровића од самог старта, који долази из другог дворанског спорта, разумео је ту повезаност Грундфоса са рукометом и брендом Црвене звезде. Морам да се захвалим господину Стевану Дики Стојановићу, мом великом пријатељу, господину Владу Гаку, председнику општине Инђија и шефу кабинета господину Немањи Миливојевићу. Битно је да напоменем и због стратегије и плана, не само за ову сезону, него и за будућност, да то говоримо у тренутку када је РК Црвена звезда стабилан клуб и желимо да будемо оно што налажу историја и традиција једног рукометног великана. Бићу отворен, и медији то знају, нисмо крили проблематику стања везану за рукомет, али оно што је мени јако битно и због чега сам поносан да смо на уштрб резултата и очекивања звездашке јавности желели да будемо здрав клуб и да испуњавамо наше обавезе, које нису биле мале, и биле су нескривене. Сматрам да се бољи и већи циљеви остварују када имате здраву подлогу. Због тога сам срећан јер можемо да разговарамо на том нивоу. Још једном захвалност господину Тодоровићу што је од самог почетка разумео и проблематику и значење рукомета у нашој земљи, где је рукомет деценијски био један од главних спортова, и на крају крајева, оно што рукомет представља у Европи и свету.