Давидовац: Далеко од форме, видећемо шта ће бити

Koшаркаши Црвене звезде спремају се за наставак сезоне уколико до њега дође. Тим Драгана Шакоте прво је тренирао на отвореним теренима на Калемегдану а затим су прешли на тренинге у хали „Александар Николић“.

Била је велика пауза, нико од нас није то очекивао. Генерално проводили смо сви време како смо морали. Већину код куће, нисмо се кретали тамо где не морамо. Генерално велика пауза, сад смо се коначно вратили на терен – рекао је Дејан Давидовац.

Тешко је и нама и свима осталима. Двомесечна пауза је дугачка, не памтим да смо имали два месеца паузе икада. Полако се враћамо, не знамо шта ће бити. Сви чекамо одлуку да знамо да ли ће или неће бити наставка. Наше је да тренирамо и да се припремамо за нешто што долази“

У понедељак 25. маја очекује се званична одлука Евролиге о наставку сезоне на којој ће гласати 11 клубова са А линцецом.

-Мислим да се видело на тестовима да смо далеко од било какве форме и било каквог такмочарског ритма. Имали смо тестове пре почетка тренажног процеса и видело се да нисмо на завидном нивоу и сад покушавамо да се вратимо у ритам пре одлуке. Ми смо на припремама пред припреме. Никада нисмо били у оваквој ситуацији и трудимо се да уђемо у неки такмичарски ритам и да подижемо форму ако се уопште настави такмичење – рекао је Дејан Давидовац.