Децу ти нећу опростити!

Сведоци смо разноразних ситуација уочи и након дерби утакмица, тензија међу ривалима је одувек присутна, често долази до усијања, што је сасвим разумљиво када су у питању сусрети између вечитих ривала, међутим последња објава надриучењака Владимира Вулетића је донела неку нову, срамотну димензију у овом ривалству, а сасвим је јасно да је овај човек превршио сваку меру и да се његовом понашању мора стати на пут.

Фото: ФК Црвена звезда

Тзв. професор је своју каријеру у ФК Партизан почео лажним елитизмом, цитирајући Његошева, Шекспирова и Брехтова дела, међутим доказ да је у питању само један приучењак био је снимак са замућеним гласом објављен на каналу навијачке групе и упућен Фудбалском савезу Србије у којем се ова особа приказује јавности у правом светлу коришћењем уличарског речника.

Иако смо мислили да од овога нема даље, за неког ко је високи челник ФК Партизан и професор на Правном факултету, последња објава нас је демантова и показала нам да је у питању једна изузетно неморална креатура, која не преза од било каквих моралних норми да би ваљда себи доказала како је на било који начин јача од свог противника, иако се са њим и клубом који води годинама брише патос и спортски и финансијски и као спортски ривал је „идеалан плен“.

Овог пута је у сврху намиривања очигледних фрустрација искоришћен син нашег капитена, хероја и голмана Милана Борјана. Квази професор да би повредио неког, отишао је најдаље могуће, а за низак ударац искористо је дете, јер зна да дете ствара најрањивије осећаје код родитеља.

Поставља се питање ко ће и да ли ће стати на пут скандалозном понашању дотичне персоне? До када ће му бити дозвољено да се користи најгнуснијим средствима да би истерао своје шизофрене идеје до циља?

Слоган за кампању владајуће партије је ове године био „За нашу децу“, па нас занима да ли ће држава и државне установе у складу са надлежним органима реаговати на злоупотребу малолетних лица у јавности?

Да ли ће и ФСС и овога пута ићи линијом мањег отпора или ће квази професора суспендовати из фудбала и спорта? Да ли ће се Србија оглушити о Конвенцију о правима детета усвојену на Генералној скупштини УН 1989. године?

Захтевамо од надлежних органа да се експресно реагује и да свако у својој сфери деловања одговори на ова питања, уколико желимо да наша држава напредује када су у питању права њених грађана, а нарочито њене деце.

До тада, РСБ ће редовно упућивати подршку породици Борјан и редовно указивати надлежним органима на аномалије овог друштва, а овог пута је то свакако „професор“.