Дејан Радоњић: Можемо доста тога доброг очекивати од Звезде у овој сезони

Најтрофејнији тренер нашег кошаркашког клуба, Дејан Радоњић, гостовао је у Меридијановој емисији „Мој угао“, а неизбежна тема је била свакако и Црвена звезда, период који је провео на клупи нашег клуба, а такође је  изнео и утиске о садашњем тиму Звезде и играма који је показао на почетку ове сезоне.

У трећем колу АБА лиге Звезда је забележила нову убедљиву победу у регионалном такмичењу и на сјајан начин почела ову сезону.

Направили су добре промене, тим је добар и појачан добрим играчима, који ће дати оно што је потребно тиму. Можемо доста тога доброг очекивати од Звезде у овој сезони. Изгледала је Звезда јако добро, имала је одличан приступ и висок квалитет игре, и отуда тако велика разлика. С правом се Звезда сматра за највећег фаворита за освајање АБА лиге. Рано је доносити закључке, али Звезда иде у добром правцу.

Нема навијача Звезде који не памти чувену утакмицу са Цибоном у Београду и тај болни пораз након кога су многи мислили да је управо тај меч последњи Радоњићев на клупи Звезде, али поред свега тога пружена му је пуна подршка и клуб се брзо опоравио.

Јако је битно да постоји тим људи или неко ко одлучује о томе, а да може да препозна те ствари. Мора да донесе прилично тешку одлуку, мора да верује у нешто. Следеће сезоне је Звезда освојила сва три трофеја, није требало много времена. Наравно да сам имао потребну дозу самопоуздања.

Много се причало о наводном сукобу између Радоњића и Звезде након његовог одласка из клуба, али он је увек похвално говорио о свом бившем клубу, па је тако било и сада.

Мислим да то нико не зна. Провео сам сјајан период у Звезди, не бих могао, све и да хоћу, да кажем нешто другачије. Није то зато што ја то нећу, него је мој став такав да је време у Звезди мени донело сјајне ствари и ја то тако видим и тако се осећам.

Цео интервју можете погледати овде: