Дејан Радоњић: Одбрана је одлучила

После невероватне победе у мајсторици против екипе Будућности из Подгорице, тренер Црвене звезде, Дејан Радоњић је изнео своје импресије након овог узбудљивог меча. 

Фото: АБА Лига – Драгана Стјепановић

Како сте видели ову утакмицу?

„Утакмица је била добра и такмичарска.. онако како сам очекивао с обзиром да су четири утакмице већ одигране и да се добро познајемо. Сматрам да смо одиграли најбољи одбрамбени меч у серији и генерално кад се све сагледа то нам је на крају донело победу јер у нападу нисмо одиграли довољно добро. Нисмо имали довољно располежених играча и нисмо донели довољно добрих одлука али генерално могу бити задовољан игром моје екипе и момцима који су освојили титулу, титула која освојена против екипе Будућности која је била сјајна.

Финале је било врло добро и интересантно. На крају смо ми славили и сматрам да смо за нијансу били бољи од екипе Будућности. Наравно, захвалио би се навијачима на подршци која је била сјајна. Честитао би свима на још једној освојеној титули, од играча до стручног штаба, прецеднику Небојши Човићу, генералном секретару (Филипу Сунтурлићу) и свим Звездашима. Посебно, такође, морам да истекнем наше докторе и физиотерапеуте који су лавовски посао одрадили читаве сезоне а и ових четири месеца (од кад предводим екипу) били најважнији људи у клубу – истекао је тренер Дејан Радоњић.

На питање да управо следи плејоф Кошаркашке лиге Србије и да почиње серија већ у недељу против екипе Златибора, тренер црвено-белих је реко:

„Добро, сматрам да је распоред читаве сезоне тежак. Од кад сам на клупи (крајем децембра 2020. године) стално смо у проблемима који су били не тако мали, и већ су нас донели у сталну позицију где морамо да подносимо добре интерне одлуке што се тиче играчког кадра. Улазили смо у распоред такви какви јесмо, играли смо одређене утакмице слабије и једноставно нисмо имали други избор. Некад смо играли без једног играча а некад без шесторо и тако даље. Трајало је све ово јако дуго и некако смо издржали тако да у добром моменту кренемо за припрему у плејоф АБА лиге, што нам је била идеја и абсолутни циљ. Нажалост имали смо и проблеме и у том периоду, нисмо одиграли плејоф комплетни, али задовољство је можда и веће због свега тога. 

Сада причати о том неком распореду који следи.. ми смо га већ имали (у АБА лиги), и ради се наравно на томе да се некако припремимо за наставак сезоне. Сматрам да смо веома добро испунили оно што је било битно за нас, тај период утакмица у Евролиги и у АБА лиги као и плејофу након свега што је било. Сешћемо сутра и направити план за овај наредни период како би могли да издржимо пре свега све ово, и како би играчи били спремни јер су направили велики посао не само сада, него већ кроз читаву сезону. Можда је то неко мање, неко више одрадио у овим утакмицима али надам се да ћемо већ сутра успети да то све добро изаналзирамо да би до краја успели да одиграмо како је потребно у најбољем саставу. Неће бити лако, одмах да вам кажем, јер сами ми знамо каква је била потрошња на терену и кроз какве проблеме смо прошли у овој серији. Такође, питање је у каквом стању је екипа што се тиче повреда у наредном периоду који следи – закључио је господин Радоњић.

На задње питање, што се тиче импресије око оставареног циља у АБА лиги против најаче конкуренције, тренер Црвене звезде је имао следеће речи.

„Милсим да је било битно урадити оно што смо оставрили. Сезона је била чудна због пандемије короне и због празних сала. Наравно, што се тиче Црвене звезде било је ту још других ствари које су биле пристуне. Успели смо некако све то заједничким снагама да предвазиђемо на крају, да освојимо титулу и да се опет квалификујемо за елитно (Европско) такмичање. Причати нешто више о томе вечерас мислим да није права ствар. Оно што је било присутно код свих нас је то да нико није желео или камоли приачо о било чему, осим о томе да будемо довољно добри у овој серији и да освојимо титулу и онда наравно колко је то могуће верерас да славимо па онда од сутра да се окренемо следећим изазовима – завршио је конферницију за штампу тренер црвено-белих.