Декијева дилема: Вукановић и(ли) Томане?

Црвена звезда сутра од 20 часова бије битку с највећим ривалом за улазак у финале Купа Србије.

Црвено-бели су прославили шампионску титулу и сада се окрећу обавезама у куп такмичењу, где је жеља за освајањем огромна, поготово када се погледа податак да шампион Србије од 2012. године није славио у најмасовнијем такмичењу.

Звезда у комшилук долази након две убедљиве победе у домаћем шампионату. Рад и Радник су били идеални такмаци за разигравање екипе након дуге паузе. Дуел у Хумској је прави тест и озбиљна прилика да Дејан Станковић са својим момцима положи овај испит, који ће уједно бити и најбоља провера за европске изазове који ће убрзо кренути.

Звездин тим се искристалисао у последње време и не би требало да има превеликих изненађења. Последња линија на челу са Миланом Борјаном је стандардна и у њој неће бити измена. Централни део резервисан је за Његоша Петровића и Душана Јованчића. Једно од главних правила дерби мечева црно и црвено-белих јесте превага на средини. Ко ту загосподари и стави ток утакмице под своју контролу, по правилу односи и победу. Због тога ће игра централних везиста бити под посебном лупом.
Офанзива је намењена Бену и Иванићу. Звездини офанзивни везисти главни су покретачи композиције Дејана Станковића. Поготово се истиче Мирко Иванић, који је експлодирао под палицом некадашње црвено-беле десетке.

Главна дилема Звездиног стратега јесте да ли ће врх напада чинити један или два играча. Станковић је преферирао 4-4-2 систем, али важност меча и чињеница да се игра 90 минута за пролаз, говори у прилог да се „Мистер“ премишља пред сутрашњи дуел. Алекса Вукановић и Томане су чинили добар тандем и најближи су старту, уколико шеф остане доследан игри са два нападача. Ако се одлучи за једног, на крилну позицију ће отићи млади Жељко Гаврић, који је у мартовском дербију био један од најбољих појединаца, док би навалу највероватније чинио Алекса Вукановић. Некадашњи играч Напретка је већ постизао погодак у дерби мечевима, а умео је да тресе мрежу на ЈНА и у дресу Крушевљана. Због тога је ближи стартној позицији у односу на Португалца.