Дерик Браун је нови кошаркаш Црвене звезде!

Као што смо и најавили, Дерик Браун ново је појачање КК Црвена звезда!

Крилни центар висок 204 центиметара игра подједнако добро на позицији крилног центра и центра, и биће огромно појачање. Дерик Браун доноси велики квалитет и искуство новом тиму црвено-белих у наредној сезони.

31-годишњи Браун има велики стаж играња у НБА и европским клубовима који су се такмичили у Евролиги или борили за трофеј у Еврокупу. Од 2009. године и након 4-годишњег стажа на колеџу „Кзејвијер“ (Xavier) играо је 4 сезоне у екипама Шарлота (која га је и драфтовала као 40. пика на драфту 2009. године), Њујорк Никса и поново у екипи Шарлота у сезони 2011/12.

Европску епизоду почео је у Локомотиви Кубањ са којом је као један од најбољих играча тог тима и члан најбоље петорке тог такмичења, освојио Еврокуп 2013. године, а још две сезоне провео је у Русији играјући Евролигу у том клубу.

Од 2015. године члан је Анадолу ЕФЕС-а, а након турског клуба овај леворуки шутер родом из Оукленда, спреман је за нову епизоду у дресу Црвене звезде!

Клуб се овом приликом захваљује Брауну зато што је чинећи и разне финансијске уступке исказао велику жељу да игра за Црвену звезду, и што је и сам истакао током преговора да наш клуб види као одличну организацију, која жели да осваја трофеје, и жели да буде конкурентан у Евролиги у сезони 2019/20.

Дерик, добро дошао у Црвену звезду!