Див се пробудио када је највише требало

У прва два меча Мајкл Оџо није био фактор каквом се надао тренер Томић. У трећем мечу, затворио је све прилазе кошу Црвене звезде.

 

Кошаркаши Црвене звезде прегазили су вечитог ривала екипу Партизана резултатом 84:63 у мајсторици полуфинала АБА лиге, чиме су „букирали“ карту за финале (почиње следећег петка), у којем чекају победника сутрашњег меча између Цедевите и Будућности.

У Звездиној игри, просто речено, функционисало је све, док су играчи Партизана битку изгубили и пре самог изласка на паркет, јер је евидентно било да је психолошка припрема боље урађена од стране изабраника Милана Томића.

Напад Звезде блиставо је предводио Перпероглу, показао зашто одише шампионским искуством, пратили су га Човић, Берон, Симанић, Риверс и остатак екипе, али са друге стране терена, у фази одбране, апсолутно је доминирао један човек.

Знао је Милан Томић да у доброћудном диву, Мајку Оџ(о)у има правог тенка, разарача који својим габаритима уништава физички инфериорније играче попут Лендејла и Гагића, а вечерашња дефанзивна клиника прави је тестамент рада, труда и залагања које је овај момак уложио у трећој утакмици. Сублимација доминантне партије Оџа стаје у слику из овог текста, када је „хајпованог“ Маринковића вратио у патос реалности, у којем мора да још много да учи и ради да би парирао тиму чији је некада био ватрени навијач.

Посебно је импресивно било како је Оџо (девет поена и осам скокова) закључао рекет, и на тај начин дао капиталну предност дефанзиви нашег тима. Свака лопта завршила је у његовим крупним шакама, свака 50:50 ситуација завршена је у нашу корист управо захваљујући енергији коју је симпатични горостас уносио током целе утакмице. У утакмицама у којима скок игра невероватно важну улогу, Оџо је не само био стабилизатор на једној, већ и генератор многих позитивних ситуација на другој страни терена, које су после скокова следиле.

Милан Томић хтео је бетон под кошем на старту сезоне, патент јаког рекета из грчког Олимпијакоса пренео је на паркет хале Пионир, а успавани див из прва два меча полуфинала пробудио се онда када је то било најпотребније – када те један меч води на корак од финала и борбе за Евролигу.