Достојан отпор Химкију

У трећем колу Евролиге Звезда је после заиста доброг отпора изгубила меч са седам поена разлике. Химки је победио резултатом 85:78.

Сваки пораз боли,али ипак видео се помак у нашој игри у односу на утакмицу против Цедевите. Пре свега вољни моменат и приступ је био на много вишем нивоу,видела се жеља код играча да се поправи утисак и покаже да овај тим може да игра на сваком терену у Европи на високом нивоу.
Прва четвртина је одиграна изузетно добро,паметно,борбено и расположено у нападу.
У одбрани смо играли зону,претежно 2:3,понекад је то прелазило у 3:2 парну зонску одбрану са традиционалним искакањем на одбрани пикова.Тиме смо збунили играче Химкија који нису могли да се снађу и одговоре на тај тип одбране. У нападу смо били паметни,стрпљиви,са добрим протоком лопте,из којих је скоро увек следио екстра пас за отворене шутеве,или пик енд рол акције за Лесора и Бјелицу. У другој четвртини ритам и темпо нам је пао,полако је почео да се осећа умор на играчима због згуснутог распореда мечева на свака два дана,и напорних путовања.Али опет пожртвованом игром држали смо меч у егалу, да би на полувреме отишли са предношћу од једног поена,резултат је био 43:42 за наш клуб.
Међутим у трећој четвртини долази до пада концентрације и Химки прави серију са лаким поенима, испостави ће се разликом коју нисмо могли да стигнемо до краја утакмице.Серијом исхитрених шутева, лошијом селекцијом шутева почели смо да губимо прикључак.Поновили су се пропусти у одбрани из претходног периода,лоша ротација преузимања што је омогућило играчима Химкија отворене шутеве,такође лоше смо бранили продоре и финиширање у фарби,нисмо добро испратили њихову транзицију и за тили час је било минус 12 поена. У четвртој четвртини смо покушали игром на све или ништа да ухватимо прикључак, дошли смо до 74:78, и ту смо на жалост стали.Ипак Химки има велика имена и велике играче у свом ростеру,искусно су меч привели крају.
Све у свему морамо да будемо задовољни јер смо пружили добар отпор Химкију,који ће сигурно бити веома конкурентан за топ 8. Мора да се зна и да је овде Дејо Радоњић губио са -38 поена. Добро смо играли у већем делу меча, али умор и декоцентрација су учинили своје.
Најефикаснији у нашем тиму су били Бјелица са 15 поена,Фелдин је дао 14, од тога 12 у првој четвртини,Рочести 13,Лесор 12 уз 8 скокова.Код Химкија најефикаснији су били Андерсон са 24 поена,Швед са 18,9асистенција,Марковић са 10 поена.