Драган Милошевић за РСБ: Агробанка је решена (ВИДЕО)

Звезда решила Агробаку, држава добила вишеструко више од тржишне вредности!

Деценијски дуг Црвене звезде према Агробанци више не постоји, према речима Драгана Милошевића, председника Надзорног одбора црвене звезде са којим је РСБ радио велики интервју.

Милошевић је поменуо да је затечени дуг према Агробанци на дан 31.12.2014. године износио 8,3 милиона еура али да је због „зеленашких“ камата које је ова банка, данас у стечају, имала према Црвеној звезди, исти нарастао на 16,8 милиона еура за непуне четири године. Подсећамо да је Црвена звезда од Агробанке узела кредит (главница) у износу од 5,06 милиона евра!

Треба поменути и чињеницу да је у том износу урачунат и износ затеченог јемства за једну компанију у износу од 1,7 милиона еура тако да је дуг Црвене звезде према Агробанци са припадајућим каматама, без наведеног јемства износио 15,1 милион еура.

Агенција за осигурање депозита је у току прошле године на тендеру продала потраживања банака у стечају у износу од 240 милиона еура Немачкој компанији ЕОС Матрикс која је понудила највећи износ и то 11,29 милиона еура што представља 4,5% од укупних потраживања.

Да је Црвена звезда продата у овом пакету, држава би за дуг Црвене звезде наплатила свега 600.000 еура према горе наведеним тржишним условима. Како каже председник НО Црвене звезде, највећи српски клуб је већ исплатио 2,5 милиона еура Агробанци а износ који је Црвена звезда додатно платила вишеструко премашује тржишних 600.000 еура.

Поред тога, Милошевић је изјавио да су решена дуговања према свим банкама која су затечена на дан 31.12. 2014. године.

Сличан пример решавања дуга банке у стечају имамо и код кипарске Марфин банке. Детаљније погледајте у видеу који вам прилажемо.