Драган Шакота : Имали смо баланс и у нападу и у одбрани

Тренер Црвене звезде, Драган Шакота, имао је само речи хвале на рачун своје екипе за партију коју су пружили вечерас.

Пре свега, желели смо да покажемо у овом тренутку да смо у доброј форми и да имамо моментум. Играли смо одличну одбрану, гледајући сваку четвртину примали смо мали број поена и одличне бројке у свим четвртинама. Имали смо пар дана више да спремимо екипу са новим играчима који су унели нову енергију (Штимац, Пантер, Јагодић Куриџа). Помогли су екипи да има баланс током читавих 40 минута, а не само у налетима. Овога пута смо имали сјајан баланс у одбрани и у нападу. Заслужили смо победу и честитам играчима„.

Тренер Шакота сматра да још увек има места за напредак и да је веома битно правилно расподелити минутажу.

Нисмо имали пуно пропуста али мислим да још увек није на нивоу нека флуентност са играчима и да мало побољшамо игру испод коша, иако сад већ имамо играче за то. Све то би могло да буде боље да не зависимо од шута, контранапада, што је пре свега производ добре одбране. Потребан нам је баланс. Не размишљамо о играчу са стране, нормално је да свако жели да игра, једноставно размишљамо да неки играчи који су носиоци игре не уђу у превелику минутажу и то је проблем свих екипа које играју Евролигу. Зна се кад се броји, на крају првенства, да ли ће бити на истој свежини и нивоу, то је права загонетка нашег посла„.

Стратег црвено – белих је задовољан и појачањима и сматра да су они управо оно што је потребно екипи.

Имали смо прелазни рок који је јако кратко трајао. Играчи су препоручени, ја сам погледао све листе и у једном разговору смо видели шта треба. Имали смо проблем пре свега са Кузмићем који није онај од почетка из објективних разлога, требало нам је појачање под кошем и добили смо Штимцем. Марко има енергију, доказао је утакмицама у АБА лиги да доказује већу шансу у животу. Пантер јесте моја идеја јер смо рекли да нам фале бекови„.