Душан Јованчић – Играч из сенке за велика дела

Звездин везиста одушевио против Наполитанаца.

Душан Јованчић је дошао у Црвену звезду овог лета из редова Војводине. И то је дошао тихо, неприметно, иако је реч о капитену новосадског клуба. Много су се звучнија имена доводила у везу с нашим тимом, већи и скупљи трансфери су пунили новинске ступце овога лета, тако да је трансфер рођеног Београђанина прошао „испод радара“.

Међутим, његове игра нису прошле незапажено па с правом можемо констатовати да је Црвена звезда добила велико појачање у високом везисти и играча за велику сцену. Јованчић је џокер Владана Милојевића и фактор сигурности када је игра нашег тима у питању. Иако углавном улази са клупе, има велики утицај на везни ред нашег тима. А сви његови наступи у Европи ове сезоне, имали су позитиван импулс.

У Словачкој је маестрално одиграо преко 100 минута. У Салцбургу је ушао пред крај првог полувремена и успоставио баланс на средини терена и тако ослободио притиска Јовичића.

Синоћ је Душан ушао почетком другог полувремена. Борбени Бакула је имао доста проблема са Зјелинским и компанијом, па се Владан Милојевић одлучио да у ватру убаци свог човека из сенке. И није погрешио… Јованчић је одмах донео стабилност, а својом мирноћом и дугим кораком, много је лакше износио лопту са наше половине на противничку. Снагом и конституцијом, парирао је везном реду Италијана и Звезда се од тог тренутка много лакше бранила, а и нападала, пошто је постала опаснија у другој половини другог полувремена. Свака одлука је била „фудбалска“ и исправна, одлично је деловао на терену и играо у оба правца. Од момента када је ушао у игру, растеретио је Крстичића и Чаушића, те постао доминантна фигура у везном реду црвено-белих.

Јованчић је постао Милојевићев човек из сенке за велика дела.