НА ДАНАШЊИ ДАН: Џајићева мајсторија у 118. минуту за oсми Куп

На данашњи дан Црвена звезда је после победе над Олимпијом освојила трофеј у Купу, осми у својој историји, и тако сјајну сезону заокружила дуплом круном.

Реванш меч одигран на Маракани пред око тридесет хиљада гледалаца други је део финалне епизоде која је започета узбудљивим ремијем 2-2 на Централном стадиону у Љубљани осам дана раније. Занимљиво је да су та два гола која је Дујковић примио у Словенији и прва два у походу на Куп те сезоне, јер су су претходно победе над Мачвом, Железничаром, ОФК Београдом и Радничким из Ниша остварене без примљеног гола.

Миљан Миљанић извео је на терен исту екипу као и у првом мечу, у саставу: ДујковићЂорићКарапанџићПавловићДојчиновскиКленковскиАнтонијевићКарасиЛазаревићМихајловић и Џајић.

После 90 минута није било голова, понајвише заслугом голмана Олимпије Златка Шкорића, који је бранио и што се брани и што се не брани. Отишло се у продужетке – први је такође завршен без голова, а када се очекивало да ће победника одлучити пенал лутрија, на сцену је ступио Драган Џајић и велемајсторским потезом донео Црвеној звезди осми Куп.

Носилац признања треће Звездине звезде је једну у шеснаестерац послату лопту примио, пребацио лопту преко главе свог чувара, а затим коначно затресао мрежу несавладивог Шкорића. Касније је, заслужено, добио признања за играча утакмице, а затим и као капитен подигао трофеј.