Емануел Тери – каријера

Упражњено место настало након раскида уговора због здравствених проблема са Лендријем Ноком је попуњено. Нови кошаркаш Црвене звезде је Емануел Тери!

Тери је рођен 1996. године у Бирмингему, граду у савезној америчкој држави Алабама. Студирао је на Меморијалном Универзитету Линколн и из године у годину је био све бољи. У сениорској сезони просечно је бележио готово 17 поена и преко 10 скокова.

Није изабран на драфту 2018. године, те је уследила сезона у којој је често мењао средину. Био је у тренинг кампу Денвера, затим Кливленда, играо у развојној лиги у филијалама Кливленда и Мајамија, имао и два десетодневна уговора у Финиксу и Мајамију током којих је и дебитовао у НБА лиги, да би сезону ипак завршио у развојној лиги. Те сезоне је уписао укупно 39 утакмица у развојној лиги и просечно по утакмици бележио 11 поена и 8 скокова.

Тери се одлучио за долазак у Европу, те потписао за турску Бандирму. У турском првенству бележио је просечно 11 поена и 8 скокова, док је у ФИБА Лиги шампиона био још бољи са 12 поена и 10 скокова по утакмици. Бандирма је завршила као четвртопласирана у групи Б и тако обезбедила пласман у осмину финала.

Турски тим је почетком марта отпустио странце, а Емануел Тери прелази у Хапоел из Јерусалема, одакле Американац и долази у редове београдског евролигаша.

Тери је висок 206 центиметара и може да покрива обе центарске позиције. Одличан је дефанзивац у пику и заштитник обруча. Сјајан је атлета,  врло је активан на скоку у оба правца и доноси велику енергију на терену.