Евролига: Наш приоритет је да се такмичење регуларно заврши, одигра 6 рунди, плеј-оф и Ф4

Челници Евролиге данас су одговорили на нека питања клубовима који учествују у најелтинијем европском кошаркашком такмичењу и том приликом још једном поручили да је приоритет да се сезона регуларно заврши, одигра 6 рунди, плеј-оф и Ф4, уз неизбежно померање неких термина.

Наш приоритет је да такмичење завршимо у постојећем систему такмичења, играњем шест преосталих мечева у регуларном делу, плеј-офом и одржавањем Ф4, уз померање календара ако за то буде потребе. То ће највероватније захтевати да се сезона заврши касније. Међутим, спремни смо за алтернативне сценарије. Пошто је сада све неизвесно не можемо потврдити нити одбацити ниједну опцију. Све промене требало би да одобри Извршни одбор акционара ЕЦА.“, стоји у одговору Евролиге.

На питање да ли је играчима дозвољено да се врате у своје земље, челници Евролиге су дали препоруку да играчи, тренери, запослени остану у граду свог клуба и напоменули да сви играчи који одлазе или напусте град свог клуба морају да буду доступни и спремни да се врате за наставак Евролиге када то ситуација буде допуштала, узимајући у обзир прописе о путовањима и карантени у свакој земљи.