• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

1951

Започео Љуба, Феб 12, 2020, 18:20 поподне

« претходна тема - следећа тема »

Љуба

1.јул.1951. године турнир у Бразилу " Kопа Рио"

Јувентус-Ц.Звезда= 3:2

Стрелци за Звезду :Томашевић у 18, Митић у 59 мин.-

Екипа Звездеслева: Митић,Кривокућа,Вукосављевић,Златковић,Ђајић,Огњанов,Палфи,Томашевић,Дискић,Ђурђевић,Станковић.,играо је још и Живановић који је заменио Златковића.

-Бразилска фудбалска федерација је послала захтев нашем савезу да на овом реномираном турниру учествује наша Црвена Звезда. Рајко Митић је одиграо одлично на СП предходне године а како је играо у Звезди разлог је био врло јасан.Овај турнир је третиран као међународни куп шампиона по квалитету екипа које су учествовале.Звезда је била у групи са Јувентусом,Палмеирасом и Олимпиком из Нице.Пре утакмице на тренингу се повредио голман Мркушић(сломио је руку) па је морао да брани Кривокућа који је путовао као гост. Сама утакмица није била на неком високом нивоу рекло би се играло се доста опрезно ,мада је око 40.000 хиљада гледалаца видело чак пет погодака. Звезда је после лепе комбинације повела голом Томашевића да би Италијани до краја полувремена преокрнули. У 59 минуту Митић је јаким и прецизним ударцем са двадесетак метара изједначио а пар минута касније Живановић је промашио празан гол са пет метара. Италијани су при крају успели да постигну још један гол и тако остваре победу. Треба истаћи да је екипа Звезде примљена врло срдачано и топло како од стране домаћина тако и од наших исељенка који су их даривали лепим и вредним поклонима.

Хвала Господину Милану Недељковићу
"Нема велике љубави без велике радости, али и без велике патње. Е то је Црвена звезда... Волети Црвену звезду није тако мала ствар. Озбиљно вам кажем"- Љуба Тадић