• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

Косово је ❤️ Србије

Започео Горан Арсеновић, Феб 06, 2020, 08:01 пре подне

« претходна тема - следећа тема »

Заражен

Апр 16, 2021, 11:08 пре подне #1800 Last Edit: Апр 16, 2021, 19:05 поподне by Заражен
Цитат: Hammon  Апр 15, 2021, 20:02 поподнеЈесу нешто измилели из рупа ових дана...на једној страни сад форсирају ову школовану козојебку свуда куда стигну, са друге стране отворено причају с Грцима о проширењу односа (подразумева се како)... Јесмо ми то у неком необавештењу или стварно ничему не служи онај догађај док је још Трамп био председник или се то не односи само за њих? А још боље питање је да л' имамо штогод да реципрочно реплицирамо, што, наравно, зависи од овог изнад, а да то није нешто чисто за локалну употребу...чисто теоретисање, наравно, може човек само да се изненади ако буде нечег корисног...
Наш министар спољних послова није могао студенте у дебати да добије а сада треба да се шиба по Савету Безбедности. Свако постављење на ту функцију особе  испод 50 година је у старту пропаст.
Цитат: Севернармија  Апр 01, 2016, 11:53 пре подне
Zar nije lakse da stalno punimo stadion, tad se korov i nedostaci ne vide?

Torh

Они су још у фебруару када су покушали и били одбијени да уђу у конференцију уставних судова званично прекршили Вашингтонски споразум. Наш вођа је мало пре тога изјавио да ако то пробају Србија ће одговорити серијом повлачења признавања која су већ спремна. Од нас ништа, а они изгледа настављају да дивљају и да не поштују оно што потпишу. Јасно је што то тако функционише али да ту има и наше кривице наравно да има.

Hammon

Јасно, јасно...мада није ни у годинама, искрено. Ако ми се не замери на проширењу теме без коришћења конкретних имена, ми, уистину, имамо једну особу у политици која иоле и наличи на политичара, а камоли да зна знање, а и тај је иоле скрајнут у небитнију позицију, јали својом вољом јали нечим другим.

Побогу, замисли тренутног МСП- а за 20 година, не верујем да је кадар да ишта паметно направи од себе ако нема темељ на томе. А козојеби, нормално, неће стати док не ураде своје. А сат на тик-так...

Заражен

Па тај тик так њих канали много више него нас, а они могу да вриште колико хоће, неће добити ништа докле год се ми држимо тога.
Цитат: Севернармија  Апр 01, 2016, 11:53 пре подне
Zar nije lakse da stalno punimo stadion, tad se korov i nedostaci ne vide?

Горан Арсеновић

Малигни руски утицај


Цитат: undefinedRAZGOVORI o ,,velikoj Albaniji" su provokativni i Moskva poziva pokrovitelje Prištine iz NATO-a da zaustave takva raspoloženja, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem.

Smatramo da su to neprihvatljive i štetne ideje, rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Selakovićem.

- Razgovori o 'velikoj Albaniji' traju više godina i mi uvek pozivamo naše kolege iz EU i NATO koje štite Prištinu da prekinu takva raspoloženja i spreče forsiranje takve retorike - naveo je Lavrov.

On se osvrnuo i na tzv. slovenački ,,non pejper" o preispitivanju granica na Balkanu.


- Što se tiče granica u Evropi, uključujući granice država nastalih od biše Jugoslavije, treba se samo setiti kako naši zapadni partneri uključujući EU i NATO čiji je član i Slovenija usrdno pozivaju da se ne dozvoli preispitivanje posleratnih granica Evrope, ali to rade obično kad se Rusija zauzima za svoje sunarodnike. A kad se tim pitanjem bave oni koje Zapad štiti onda je stav Brisela potpuno drukčiji. Smatram da su to veoma opasne igre. Postoji rezolucija 1244 i nju niko nije ukidao. Odgovorni političari, tim pre rukovodioci vlada nemaju prava da iznose ideje koje grubo podrivaju samu koncepciju sadržanu u toj rezoluciji - poručio je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je i ovom prilikom ponovio da će Rusija podržati svako rešenje za Kosmet koje je prihvatljivo za Srbiju.

Na pitanje o mogućem uključenju Rusije u dijalog Beograda i Prištine, Lavrov je rekao da Rusija ništa ne nameće ali da će biti spremna da se odazove na svaki predlog koji dobije od rukovodstva Srbije.


Живела Русија, а они који се ложе нешто западније могу да сафтају!

Hammon

Цитат: Заражен  Апр 16, 2021, 18:28 поподнеПа тај тик так њих канали много више него нас, а они могу да вриште колико хоће, неће добити ништа докле год се ми држимо тога.

То ме једино и брине. Спољног непријатеља се не бојим превише, но да ми не изгубимо изнутра од година и година. Иако смо били "тестирани" вековима, нисмо наишли на овакав масовни ниво дугорочног саботирања изнутра.

Заражен

Апр 16, 2021, 19:20 поподне #1806 Last Edit: Апр 16, 2021, 23:50 поподне by Заражен
Мислим да је прошао тај моменат, једноставно не може н1 и остали да прођу међу обичним народом из свих категорија, као што је нпр б92 пролазио некада, све њихове лажи и заблуде су одавно окоштане, данашња омладина нити их занима, нити их прихвата као своје, напротив, и то из свих политичких категорија, све је већи притисак изнутра са свих страна, ка трендовима од ћирилице па на даље.Све медијске акције и кампање су им пропале начисто, спали су само на групе и персоне које директно плаћају а за разлику од неких других времена, при том се јавно зна ко је у којим мрежама за разлику од 90тих нпр, и у старту буде одбојност мање заинтересованог дела јавности.

Драстично су изгубили на мекој моћи наручито од Короне, није ни чудо да Унитед Група буквално отима све медије на Балкану.

Једноставно свет је радикално и експресно скренуо у мултиполарност, и самим тим отворио огроман простор за маневрисање које нико па ни ми нисмо имали последњих 15 година док смо се чврсто држали те политике мање више, па било то и стихијско, тако да нема разлога да сада када имаш више простора одустајеш од те политике.

Цитат: Севернармија  Апр 01, 2016, 11:53 пре подне
Zar nije lakse da stalno punimo stadion, tad se korov i nedostaci ne vide?


Kowalski

па шта је сад ту занимљиво, не знам што качиш то, јел можда нападнут борац за европу коју набија Растка и Дучића на транџиног себастијана, није, јел се огласила нека амбасада, није, не знам што шириш сад малигни руски утицај и будиш духове прошлости
FK1991,KK1974

Горан Арсеновић

То се тако ради!

ЦитатPrinc Filip i Princeza Danica Karađorđević proveli su vikend u Prizrenu i orahovačkom kraju.

Prinčevski par je u subotu prisustvovao Liturgiji u Manastiru Svetih Arhangela, zadužbini Cara Dušana. Liturgiju je služio iguman Mihajlo uz sasluženje jeromonaha Isidora, zamenika rektora Prizrenske Bogoslovije.

Princ Filip i Princeza Danica obišli su i manastirski kompleks, a potom posetili i Prizrensku Bogosloviju Sv. Kirila i Metodija. O istorijatu Bogoslovije i prilikama u kojima funkcioniše ova, jedna od najznačajnijih obrazovnih ustanova SPC, prinčevskom paru govorio je jeromonah Isidor.

Poslednji Karađorđević koji je posetio Prizrensku Bogosloviju bio je Kralj Aleksandar I, rečeno je prilikom ovog susreta, a mladi prinčevski par dočekan je i oglašavanjem zvona Sabornog Hrama Sv. Đorđa u Prizrenu, inače dar Filipovog pretka - Kralja Petra I.

Istog dana, u poslepodnevnim satima, Princ Filip i Princeza Danica posetili su Veliku Hoču, Orahovac i Manastir Svetih Kozme i Damjana u Zočištu.

Iguman Stefan sa bratstvom dočekao je prinčevski par, upoznao ih sa istorijatom ove svetinje koja je i svojevrsno lečilište. Manastir je potpuno uništen 1999. godine, ali je obnovljen i ponovo je duhovno utočište Srbima u Metohiji.

Prinčevski par posetio je vinicu ,,Petrović" i vinariju ,,Sveti Stefan Visoki" koja je jedno od centralnih mesta u kojima se okuplja omladina koja živi u Velikoj Hoči.

Karađorđevići su se poklonili i žrtvama kidnapovanih i ubijenih u Orahovcu od 1998. do 2000. na spomeniku podignutim u sećanje na njih.

U Orahovačkoj Crkvi dočekao ih je veliki broj dece.

Prinčevski par je u Orahovcu posetio i porodicu Radić. Vredni i druželjubivi članovi ove porodice detaljnije su uputili prinčevski par u svakodnevicu preostalih Srba koji žive u ovim krajevima.

Princ Filip i Princeza Danica su zajedno sa malom srpskom zajednicom u ovim krajevima prisustvovali Liturgiji u Crkvi Bogorodice Ljeviške oju je služio starešina hrama, jerej Đorđe Stefanović.

U pozdravnoj besedi istakao je da su princ Filip i princeza Danica svojom posetom Prizrenu i okolnim selima doneli radost i nadu - da malo stado nije ostavljeno i nije zaboravljeno.

Princ Filip Karađorđević, koji je više godina proveo u inostranstvu, poručio je da je protekla dva dana naučio mnogo o istoriji, kulturi i duhovnosti svog naroda, te da je važno da se ova mesta što češće obilaze. U njima istrajava mala zajednica Srba koja čuva svoje bogato kulturno i istorijsko nasleđe.

,,Iz Prizrena odlazim sa željom da se što pre vratim. Da vidim i čujem sve ono što nisam uspeo tokom prethodna dva dana. Zahvalan sam domaćinima i svi divnim prijateljima koje sam ovde stekao, što su nas tako srdačno i toplo dočekali i ugostili. Možemo i moramo mnogo više da radimo zajedno, da udružimo snage i pomognemo opstanak svih ovih divnih ljudi koji ovde žive i čuvaju svo bogatstvo koje ovde imamo" - istakao je princ Filip.

Nakon ručka i druženja sa Prizrencima, prinčevski par uputio se ka Pećkoj Patrijaršiji gde su se poklonili kivotima Svetih Srpskih Arhiepiskopa i Patrijaraha.

Posetom Pećkoj Patrijaršiji, princ Filip i princeza Danica završili su dvodnevni boravak u Metohiji

Краљевски.

gracanica

Апр 18, 2021, 21:09 поподне #1810 Last Edit: Апр 18, 2021, 21:40 поподне by gracanica
Sta mislis,jel je princ Filip ta osoba koja ce da upali onu svecu?

https://kossev.info/princ-filip-i-princeza-danica-posetili-prizren-orahovac-i-veliku-hocu/

Горан Арсеновић

Даће Бог да и ми будемо поред њега када се то деси.
Трон у Дечанима га свакако чека.

Nameless


Слуцки

Београдска деца су тамо где је Звезда.

Постани члан клуба, БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ!

Горанац

ЦитатVažno je da vidimo kakvi će biti zahtevi Albanaca, ali ono što je naš zahtev jeste da se ispuni sve što je potpisano. Moramo razgovarati o važnim rešenjima, o kompromisu i miru. Bavimo se ozbiljno vladavinom prava. Mnoge stvari možemo da umirimo. Verujem da će naš trud i angažman biti nagrađen krajem jula od strane Evropske komisije. Jednim potezom, nadam se da možemo otvoriti više poglavlja. Posvećeni smo i mislim da može


А ово пуштају Шиптари у њиховој штампи, вероватно ће се са овим захтевима појавити на наредном састанку.

Цитат#bajramigram exclusive

Koha reports on another #Kosovo-#Serbia dialogue non-paper, purportedly German-French.
Main points:
▪︎🇽🇰 &🇷🇸 will respect each others sovreignty & territorial integrity
▪︎there'll be a "Autonomous District of North Kosovo"...
https://t.co/iqZDGjbGao
Other points:
▪︎Serb Church will have Self-Governing status
▪︎There will be a joint Mitrovica Economic Zone
▪︎All past agreements shall be implemented
▪︎Deal to be reached by Feb. 2022
▪︎Untill then, there'll be moratorium on lobbying for & against Kosovo recognitions

Gidzi

Pusti pisanja, Srbija, de jure, nikada nece priznati Kosovo.

Горанац

Цитат: Gidzi  Апр 27, 2021, 09:30 пре поднеPusti pisanja, Srbija, de jure, nikada nece priznati Kosovo.

Ја се само бојим да јој нико неће ни тражити...

Јер све док ти траже, можеш да одбијаш.

Што се мене тиче, најбитније је да они не уђу у УН.

Горан Арсеновић

Апр 27, 2021, 10:09 пре подне #1817 Last Edit: Апр 27, 2021, 10:45 пре подне by Горан Арсеновић
То са нама нема везе. Србија Косово и Метохију види као део своје територије и од тога се не одступа. Свирања курцу страначких ботова мало направи да изгледа као да има неке дисхармоније око тога, али генерално, нико не сме да доведе у питање да је то наше.
Шиптари могу да пусте и нон пејпр како претендују на вековне месечеве планине. Толико везе са реалношћу има ова глупост

Слуцки

Мени нешто делује да ће ово лето бити бурно доле. Можда грешим.
Београдска деца су тамо где је Звезда.

Постани члан клуба, БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ!

Горан Арсеновић

Можда њихови међусобни сукоби. Свакако треба ићи.