• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

Косово је ❤️ Србије

Започео Горан Арсеновић, Феб 06, 2020, 08:01 пре подне

« претходна тема - следећа тема »

micicdzokersklupe

Шиптари (газде њихове) су дошли од приче да је Косово завршена ствар, до тога да се споразумом блокира одпризнавање за која су тврдили да немају тежину, па сад неке аутономне области, па сва заштита СПЦ имовине иако су до недавно инсистирали да су наше светиње њихова културна баштина итд...
Не иде баш онако како су замислили, још ова грешка са амбасадом у Јерусалиму...коју на жалост не можемо до краја да искористимо.

Ствари су се драстично окренуле, смањује им се бројно стање, ни међу њима није идила...само полако, сад не смије бити брзања.

Што се признања тиче, у уставу је све јасно и то неће да се брише.
Свакако мислим да нема мајчиног сина који би признање потписао, ко зна би ли и Чеда имао куражи за такву издају.

Nameless

Апр 27, 2021, 11:12 пре подне #1821 Last Edit: Апр 27, 2021, 11:14 пре подне by Nameless
Они иду на уједињење са Албанијом, јер кажу, људи који то прате, да су неке муслиманске земље замрзнуле признање, пре свега се мисли на Египат, а све то због признања од стране Израела, односно успостављања дипломатских односа са Израелом. Наводе да је чак 30 земаља спремно да повуку признање самопроглашене државе, сад колико је то тачно, појма немам.

Горанац

Цитат: Nameless  Апр 27, 2021, 11:12 пре поднеОни иду на уједињење са Албанијом, јер кажу, људи који то прате, да су неке муслиманске земље замрзнуле признање, пре свега се мисли на Египат, а све то због признања од стране Израела, односно успостављања дипломатских односа са Израелом. Наводе да је чак 30 земаља спремно да повуку признање самопроглашене државе, сад колико је то тачно, појма немам.

Интересантна је ствар, која је промакла да је Курти гласао у Албанији и да полако тежиште своје политике планира да пребаци тамо.

Његова политика јесте та, уједињење са Албанијом и како време буде одмицало, све више ће гурати ту причу.

Јасно је и њима да је пројекат *Косово неуспешан и живо ме занима у ком правцу ће 'запад' ту причу гурати.


Велики Делија

Platice siptarski lobisti Demokratama Bajdenovim jos malo.

Цитат: Bruninjo  Јун 30, 2015, 20:50 поподнеPre svega ne kaze se EL znas nego JERI znas, ali da ne idem u off. E nezzz ti ja sta su te menice, uglavnom znam da su ih razni "pustali" kad su nam trebale licence za Evropu. Srdacan pozz

Горан Арсеновић

Могу да плате шта хоће, могу да се уједине са Марсом, али то не мења оно најбитније. Косово и Метохија су јужна српска покрајина. Тачка.

Заражен

Курти ако не промени приступ ће завршити као Ђинђић, у то нема сумње.
Цитат: Севернармија  Апр 01, 2016, 11:53 пре подне
Zar nije lakse da stalno punimo stadion, tad se korov i nedostaci ne vide?

clark1888

Сад слушам да је био нови напад на једну породицу на КиМ и то ни више ни мање него да су напали њих четворо са моткама човека на њиви са ким су били његова мајка и двоје мале деце (5-6 година)... И зна се ко их је напао и наравно неће се десити ништа, а није им први пут... Јел могуће да ми немамо "службу" која би за овакве моменте дивљаштва само учинила да ове поједе мрак неко вече... Јел могуће да толико апсолутно ништа не радимо као држава да заштитимо (али стварно, не на речима само) народ доле?!

Torh

Цитат: Nameless  Апр 27, 2021, 11:12 пре поднеОни иду на уједињење са Албанијом, јер кажу, људи који то прате, да су неке муслиманске земље замрзнуле признање, пре свега се мисли на Египат, а све то због признања од стране Израела, односно успостављања дипломатских односа са Израелом. Наводе да је чак 30 земаља спремно да повуку признање самопроглашене државе, сад колико је то тачно, појма немам.
Gde si pročitao ovo za 30 zemalja, meni je to malo nezamislimo? Čim se na svakom od ovih sporazuma ide na taj moratorijum jasno kome to više odgovara ali ovo je malo velik broj zemalja.

Горан Арсеновић

Било је недавно речи о томе, када је палестински амбасадор у Београду рекао да бар 30 земаља исламске конференције размишља о "кажњавању" Приштине због отварања амбасаде у Јерусалиму.

micicdzokersklupe

Цитат: Torh  Апр 27, 2021, 17:14 поподнеGde si pročitao ovo za 30 zemalja, meni je to malo nezamislimo? Čim se na svakom od ovih sporazuma ide na taj moratorijum jasno kome to više odgovara ali ovo je malo velik broj zemalja.
Кад се погледа списак муслиманских земаља које су признале Косово, бројка 30 није нимало незамислива.

veljasinn

A mi nismo otvorili ambasadu u Jerusalimu, a zauzvrat dobili qrac od Izraela? Ne nadajte se previse tom povlačenju 30 zemalja, nerealno je to

Raymond

Па не би они повукли признања што смо им ми добри и што нас много воле него што су их шиптари зајебали
Са тобом Звездо увек је перфектно!
Радоњић Дејан!!!

Misdongarde

То је она такозвана "Арапска лига".
Изразито држе до палестинских интереса а против су Израела.
Е па мало су шиптари погрешили у корацима јер су и за њих лобирали неке 2010.год

П.С. Мање их је од 30 ваљда али има сигурно 20ак

micicdzokersklupe

Цитат: veljasinn  Апр 27, 2021, 17:29 поподнеA mi nismo otvorili ambasadu u Jerusalimu, a zauzvrat dobili qrac od Izraela? Ne nadajte se previse tom povlačenju 30 zemalja, nerealno je to
Ово је за њих огромна издаја, то се тешко прашта. Ни веће силе се не одлучују на такав потез са измјештањем амабасаде у Јерусалим, никоме не треба та авантура. Шиптари су дугорочно забили себи аутогол овим потезом, то је сигурно.

Горан Арсеновић

Цитат: veljasinn  Апр 27, 2021, 17:29 поподнеA mi nismo otvorili ambasadu u Jerusalimu, a zauzvrat dobili qrac od Izraela? Ne nadajte se previse tom povlačenju 30 zemalja, nerealno je to
Још увек нисмо и вероватно и нећемо.

Torh

U septembru ističe Vašingtonski sporazum, eto onda prilike da se poentira dok je rana ,,sveża". Pa nek bude 5 do 10 povlačenja to je veliki uspeh. Samo da se ne potpisuje nakon septembra ništa slično gde bi se zatvorio prostor.Pa nek pritiskaju do sutra nismo od slame, ima i EU trenutno mnogo većih problema.
Zanimljivo i što Šiptari imaju samo negativne reakcije na ono što se sinoć pojavilo. Čini mi se da je u Srbiji mnogo labavija situacija oko tog nekog kompromisa i da ovi ne bi bili spremni da daju ni metar. I onda se opet vraćamo na to ko jača i za koga vreme radi taj pobeđuje.

veljasinn

Цитат: Горан Арсеновић  Апр 27, 2021, 17:41 поподнеЈош увек нисмо и вероватно и нећемо.
Da zajebemo potpisano u Vasingtonu? Nema šanse

Pogotovo jer je amerima trenutno najvažniji saveznik posle Britanije upravo Izrael, kao "faktor stabilnosti" u Arapskom svetu

Горан Арсеновић

Нема ништа од тога. Само гледај.

veljasinn

Цитат: undefinedAmbasador Izraela: Kancelarija Vlade Srbije u Jerusalimu prvi korak ka ambasadi
26. mar. 2021
Ambasador Izraela u Beogradu Jahel Vilan izjavio je da se predstojeće otvaranje kancelarije Vlade Srbije u Jerusalimu doživljava kao početni korak ka preseljenju srpske ambasade u Jerusalim.

,,Predstojeće otvaranje kancelarije Vlade Srbije u Jerusalimu ima kako politički, tako i ekonomski značaj. Doživljava se kao početni korak ka preseljenju ambasade u Jerusalim", rekao je Vilan za novosadski portal Agrosmart.

Prema njegovim rečima, na taj način se šalje poruka da je ekonomska saradnja glavni fokus bilateralnih odnosa i oblast u kojoj bi Srbija želela da vidi napredak, u šta će uložiti napore u narednom periodu.

On je rekao da je Izrael ,,prava startap država u svim aspektima", te da je bio pionir i izumeo sistem navodnjavanja ,,kap po kap", da bi kasnije postao lider u tehnologijama navodnjavanja.

,,Izrael navodnjava oko 33 odsto ukupnog poljoprivrednog zemljišta od 435.000 hektara. Izrael proizvodi gotovo 70 odsto svih svojih potreba za hranom. Prema onome što sam čuo i pročitao, Srbija ima oko 3,6 miliona hektara poljoprivrednog zemljišta, a navodnjava samo 1,5 odsto. Više od polovine zemljišta Izraela čini pustinja, dok je Srbija blagoslovena obradivim zemljištem i izvorima vode. Njihovom efikasnom upotrebom, kroz primenu izraelskih tehnologija, dovela bi do promene u životnoj sredini, prinosu i donela bi koristi svakodnevnom životu ljudi", istakao je Vilan.

Prema njegovim rečima, obnovljiva energija jedan je od sektora u Srbiji u kojem postoje važne izraelske investicije, ,,Enlight Energies" glavni je investitor u vetroparku ,,Kovačica" snage 104 megavata, koji će biti proširen sa još 95 megavata budućeg vetroparka ,,Pupin".

Ambasador Izraela dodao je da kompanije iz ove zemlje imaju veliko interesovanje da na polju čiste energije.

Горанац

Цитат: Misdongarde  Апр 27, 2021, 17:33 поподнеТо је она такозвана "Арапска лига".
Изразито држе до палестинских интереса а против су Израела.
Е па мало су шиптари погрешили у корацима јер су и за њих лобирали неке 2010.год

П.С. Мање их је од 30 ваљда али има сигурно 20ак

Нема ништа од тога.

Реакције су биле појединачне, УАЕ, Мароко, Бахреин, Судан су у све бољим односима са Израелом, ускоро би требало и Катар да обнови нарушене односе.

Палестина је покренула ово питање у 'организацији исламске сарадње' а та организација нема никакав утицај на арапски свет, а и генерално се, пре свега арапске државе не обазиру на оно што долази из ње.

Са друге стране 'арапска лига' неће покретати никакву кампању, ако се зна да је добар део чланова обновио односе са Израелом и врши се притисак и на остале да то ураде.

Сем Турске, Ирана и Палестине тешко да ће неко озбиљније 'окренути' главу...

Са друге стране, мислим да Србија не треба да мења локацију своје Амбасаде, не видим зашто би излазили у сусрет Израелу, јер они нама нису.