• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

Косово је ❤️ Србије

Започео Горан Арсеновић, Феб 06, 2020, 08:01 пре подне

« претходна тема - следећа тема »

Ако овог лета буде хуманитарна акција за помоћ нашем народу на Космету, да ли би учествовали

Да.
105 (98.1%)
Не.
2 (1.9%)

Укупно гласова: 107

Анкета завршена: Јул 20, 2020, 19:18 поподне

NekiOlos91

Ali nije poenta u vesti, koliko je poenta u komentarima iste te vesti...i masovno udaranje pluseva na izdjaničke komentare i minuseva na one komentare koji tvrde da je Kosovo Srbija

Kowalski


Цитат: Горан Арсеновић  Мај 23, 2021, 22:34 поподнеОтвориш линк, па видиш

и ту једноставно затвориш страну и више ти никада не падне на памет да вести о Космету отвараш на Б92, Н1, Нови и осталим средствима западне пропаганде.


da ali dečko ovde piše i sablažnjava se oko komentara ispod teksta, ma koliko tekst bio imbecilan komentari su jos gori i vidi se na koju stranu duva botovska propaganda tj na koju stranu duva zvanični Bg
FK1991,KK1974

Горан Арсеновић

Када бих хтео да товарим некога кога не подносим, урадио бих баш то. Екипа би масовно и преко сваке мере лајковала баш оно шта њему одговара, да би се сви саблажњавали причом о ботовима.

Нишлија

Pa već duže vreme na svim portalima sns botovi upravo ovo rade, nije ništa novo, takva im je naredba.
За у Топоницу сви!

Горан Арсеновић

Погледао сам коментаре. Већински су писани у новосадској аутономашкој кухињи, плус усташке организације из Београда. То је толико очигледно, да не разумем уопште о чему се овде прича.

Заражен

Дан када НЕД престане да постоји из било ког разлога, треба прогласити националним празником у Србији, 3 дана слободно, волови да се окрећу, цео фазон.
Цитат: Севернармија  Апр 01, 2016, 11:53 пре подне
Zar nije lakse da stalno punimo stadion, tad se korov i nedostaci ne vide?

Hammon

Цитат: Заражен  Мај 24, 2021, 09:50 пре поднеДан када НЕД престане да постоји из било ког разлога, треба прогласити националним празником у Србији, 3 дана слободно, волови да се окрећу, цео фазон.

Јесте офтопик, ал' за неупућене, шта му то дође?

micicdzokersklupe

Организација која шири демократију по свијету. Дјеловање те и још пар организација коорфинише као битан фактор између осталих и Срђа Поповић.
Мислим да и дан кад његово дјеловање престане треба прогласити националним празником.

Заражен

Цитат: Hammon  Мај 24, 2021, 12:34 поподнеЈесте офтопик, ал' за неупућене, шта му то дође?
Пионири на том пољу, и патронати свих тих НГО последњих 30 и више година код нас и у свету иначе.

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Endowment_for_Democracy

Нпр, овај аутошовинистички и сепаратистички портал Аутономија, где пишу људи попут оног сплачине Драгана Бурсаћа, Пухала, Грухонић, Теофил Панчић, Кишијуса, Дубравка Стојановић итд:

Цитат: undefinedPortal Autonomija nastao je 2007. godine, a 2011. registrovan je kao medij koji izdaje Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) iz Novog Sada (registarski broj IN000090). Autonomija je medij civilnog društva, odnosno neprofitni medij ili, kako se jednostavnije kaže, ,,medij zajednice", koji se finansira iz donacija raznih domaćih i međunarodnih organizacija, ali i kroz ,,crowdfunding", to jest kroz podršku vernih čitalaca.

Ideja Autonomije je da popune sve one praznine koje su nastale u medijskoj sferi Vojvodine i Srbije u poslednjim turbulentnim godinama, a koje su, između ostalog, nastale zbog brojnih političkih pritisaka i uticaja na medije, katastrofalno loše primene medijskih zakona i uopšte nepostojanja vladavine prava, kao i drugih devijacija na medijskoj sceni. Portal informiše pre svega građane Vojvodine, ali teme i popularni autori koji pišu za naš sajt, gurnuli su Autonomiju i dalje, ka gradovima Srbije, nekadašnje Jugoslavije, ali i Evrope i sveta.

А онда одеш на сајт наведеног НДНВ, где црно на бело видиш ово:


Тако опстају сви ови Теофили, Кишијуси и остали људски проливи и њихови текстови.
Цитат: Севернармија  Апр 01, 2016, 11:53 пре подне
Zar nije lakse da stalno punimo stadion, tad se korov i nedostaci ne vide?

Горанац

https://twitter.com/vasic_kim/status/1396920815178993676?s=19

Оскрнављена црква Св. Петке у Доњој Шипашници, Косовска Каменица. https://t.co/4IcCCBLioN

Горанац

http://www.nspm.rs/hronika/vucic-posle-sastanka-sa-patrijarhom-porfirijem-i-episkopima-spc-za-tv-pink-grcka-dize-odnose-sa-kosovom-na-visi-nivo-nadamo-se-prijateljstvu-i-da-nece-doci-do-priznanja-nezavisnosti.html

ЦитатГрчка диже односе са Косовом на виши ниво, надамо се пријатељству и да неће доћи до признања, рекао је Вучић за ТВ Пинк и навео да је грчки амбасадор био на разговору, али да нису предузимани никакви потези.

Вучић је, после састанка са патријархом и владикама СПЦ, члановима архијерејског Сабора, рекао да је Грчка, својевремено када је Приштина уводила таксе на српску робу, дала могућност да се отворе трговинске канцеларије, а сада се отишло на ниво више.

У петак смо званично обавештени да ће да унапреде своје односе са Приштином на виши ниво, политичких директора, што је највиша могућа личност до нивоа министра, објаснио је он.

Вучић је рекао да ће молити Грчку да се то не деси, јер је следећи корак признање независности. То је, према његовим речима, проблем, јер се тиме не показуе само да би Европа по питању Косова могла бити уједињена против интереса Србије, већ и због чињенице да је то супротно међународно правном поретку.

Указао је да постоји додатна опасност да друге државе буду притиснуте да то исто учине. Онда би се, каже, ишло на билатералне договоре, где би нека трећа земља представљала Косово у међународним организацијама, и тако постала део НАТО.

Врло је тешка ситуација за нас. Позвали смо грчког амбасадора на разговор, али нисмо предузимали никакве мере, јер се уздамо у пријатељство и надамо се да неће ићи са даљим мерама и приближавањима, нагласио је Вучић.

На питање да ли је добио уверавања да Грчка неће признати Косово, каже да таква уверавања добија сваког дана, али да чињенице говоре да они увећавају ниво својих односа, како сами кажу са Косовом


samson

Sabor SPC o Vladi Srbije, dio kod 3:40. Cudno da niko ovo ne spominje u medijima.Федајин

Грчки министар спољних послова путује на тзв. "Косово" 4.јуна. Чуди ме да се нису сетили да му кажу да путује 28.јуна.

Никад браћа

Горан Арсеновић

ЦитатЊегова Светост Патријарх српски г. Порфирије, председник Светог Архијерејског Синода, упутио је гђи Маји Гојковић, министру културе Републике Србије, допис у коме указује да је Српска Православна Црква највећи појединачни власник духовног, покретног и непокретног културног наслеђа у Републици Србији, али да нажалост није била укључена у процес израде веома важног Закона о културном наслеђу, који задире и у њено унутрашње функционисање.   

Из тог разлога, указујући на мањкавост одређених чланова Нацрта овог закона, а знајући да је заједнички циљ очување културног наслеђа, Његова Светост је гђи Гојковић предложио да његово усвајање одложи до даљег. Између осталог, поглавар Српске Православне Цркве је указао да се у шест чланова нацрта овог закона помиње Аутономна покрајина Војводина, а ни у једном члану Аутономна покрајина Косово и Метохија, где је културно наслеђе најугроженије и, готово свакодневно, изложено нападима и девастирању. Његова Светост је, с тим у вези, указао на могућност недобронамених закључака да је изостављањем јужне српске покрајине из текста овог кровног закона, покрајина искључена из система државне бриге, што свакако није случај и може да умањи значај огромних напора које држава чини у заштити српског културног наслеђа на Косову и Метохији.

Патријарх је, исто тако, указао на чињеницу да је чл. 102 односног Нацрта закона, Српској Православној Цркви, de facto,  укинуто право да културно наслеђе чији је власник користи за сопствену мисију, за коју су та културна добра вековима и стварана. Правни стручњаци су Светејшем указали да би стриктном применом овог члана, Црква од власника, била сведена на корисника, којој би после осам векова била ускраћена основна власничка права која су светиња у свим демократски уређеним друштвима и државама.

Изменама и допунама предложеног Нацрта, закон неће бити у супротности са Законом о црквама и верским заједницама, што је сада несумњиво случај.

Закључујући своје обраћање Његова Светост Патријарх г. Порфирије сматра да усвајање оваквог закона не би допринело заједничкој дводеценијској интензивној борби Српске Православне Цркве и државе да своје културно наслеђе на простору Косова и Метохије сачувају у свом окриљу, као и у уставном и систему заштите културних добара Републике Србије.

EmptyClip

Цитат: undefinedПравни стручњаци су Светејшем указали да би стриктном применом овог члана, Црква од власника, била сведена на корисника, којој би после осам векова била ускраћена основна власничка права која су светиња у свим демократски уређеним друштвима и државама.

ово бре ко милов закон :ohmy:
Цитат: zolla  Јул 06, 2015, 15:45 поподне
bilo je pre nekog vremena aktuelno šta smatrate patriotskim ponašanjem - za mene je to konstantni i utemeljeni opozicionizam  ...

Цитат: Ljuba 73  Дец 09, 2016, 13:14 поподне
Klub se brani konstatnom kritičkom rečju, analizom poteza uprave, stručnog štaba i igračkih kolektiva SD.

samson


Горан Арсеновић

ЦитатPotpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, obavestila je danas patrijarha srpskog Porfirija da su na radnom sastanku prihvaćene sugestije i predlozi koje je Srpska pravoslavna crkva uputila na Nacrt zakona o kulturnom nasleđu, a u cilju poboljšanja i unapređenja teksta Nacrta zakona.

Gojković je u pismu patrijarhu naglasila da se tekst, na koji su dostavljene primedbe i sugestije, ne nalazi u fazi Predloga zakona, pa time ni u postupku usvajanja pred Vladom Srbije, niti pred Narodnom skupštinom.

Potpredsednica Vlade je ukazala da je Radna grupa u okviru Ministarstva kulture i informisanja tek sada, nakon održane četiri panel diskusije u okviru javne rasprave od 6. do 28. maja, u fazi razmatranja brojnih predloga od strane šire javnosti, a u cilju poboljšanja teksta budućeg Predloga zakona.

Ministarka je navela da je zajednički cilj očuvanje kulturnog nasleđa, a posebna pažnja i zajednički trud i zalaganje usmereni su na zaštitu kulturnog nasleđa koje se nalazi na teritoriji naše Autonomne pokrajine Kosova i Metohije, koje je svakodnevno izloženo napadima i uništavanju.
Ајде да видимо како ће се даље развијати.

Nameless

Јун 01, 2021, 14:39 поподне #1997 Last Edit: Јун 01, 2021, 15:05 поподне by Nameless


ЦитатПремијер Северне Македоније Зоран Заев сматра да би Београд и Приштина требало да узму Преспански споразум као узор за решење косовског питања.

Коментаришући дијалог Београда и Приштине, Заев је за ТВ. Кљан Македонија, на албанском језику, рекао да Брисел безусловно прво треба да либерализује визе грађанима тзв. Косова.

,,Лидери Косова и лидери Србије дугују својим грађанима будућност, перспективу. Није лако обема странама, али нека уче из нашег примера са Грчком", рекао је Заев.
Додао је да се, како је казао, "врата прошлости морају затворити када се отворе прозори будућности".

У интервјуу за ту скопску тв. Заев је говорио и о феномену нон-пејпера који су, како каже, са пројектом формирања странке Илирида у Македонији "промотери националистичке политике у региону" и избијају на површину кад год је Европа слаба.

,,Они би требало да буду сигнал Бугарској и Бриселу да треба интензивно да наставе процес интеграције региона у ЕУ. То је враћање дуга Западном Балкану", рекао је Заев.

Према његовим речима, одговор Европе на такве пројекте о промени граница на Балкану требало би да буде јачање процеса европских интеграција за земље региона
Онима који, како је рекао, промовишу националистичке идеје у Северној Македонији, Заев је поручио да неће победити на локалним зборима ни на једном нивоу.

То, како је казао, у Македонији више не пролази.

Илирида, странка чије формирање је најављено у Македонији, залагаће се за федерализацију Македоније по етничком принципу и аутономији Албанаца.


Горан Арсеновић

Вучић, да није јаје, подигао би ниво односа са турским делом Кипра на највиши могући ниво