• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

Република Српска - Дрина нам је кичма!

Започео Горан Арсеновић, Феб 18, 2020, 13:33 поподне

« претходна тема - следећа тема »

noleRS

Цитат: Заражен  Јул 29, 2021, 00:59 пре поднеДа, али то није Војска, већ Оружане снаге које немају нити технику нити људство,

U čemu se ogleda razlika između Vojske i Oružanih snaga?

Заражен

Формално правно само у називу, али ако ти имаш МУП који је јачи од тих заједничких ОС глупо је причати о Војсци, у неком суштинском смислу, они немају ни људство, ни технику, ни наоружање, и тиме глупо је називати ОС, Војском.

Уосталом небитна је тема, јер то је последња ствар коју треба вратити на нивоу Републику Српске и то када дође до разлаза, порези, тужилаштво, судови, власништво над земљом, то су ствари који треба видети како да се врате, а ОС су небитне за развој Српске.
Цитат: Севернармија  Апр 01, 2016, 11:53 пре подне
Zar nije lakse da stalno punimo stadion, tad se korov i nedostaci ne vide?

noleRS

Цитат: Заражен  Јул 29, 2021, 11:38 пре поднеФормално правно само у називу, али ако ти имаш МУП који је јачи од тих заједничких ОС глупо је причати о Војсци, у неком суштинском смислу, они немају ни људство, ни технику, ни наоружање, и тиме глупо је називати ОС, Војском.

Tačnije, formalno samo u nazivu dok pravno i suštinski nema razlike.

Na osnovu čega si došao do zaključka da je MUP jači od OS te da one nemaju ni ljudstvo, ni tehniku ni naoružanje?

Bojdo

У дејтонском уставу ВРС је унијела војску у БИХ, што значи да су РС дали карактер државе, јер не може нико сем држава у међународне уговоре и уставе уности војску, која је главни атрибут једне државе. ВРС је наставила свој континуитет јер се садашње оружане снге између осталог ослањају и на традицију ВРС. Конкретно овај наш пук.
Luki je pot uticajem grobarskog lobija!

noleRS

Nije tačno da je RS dejtonskim Ustavom unijela svoju vojsku u BiH, odgovarajućim aneksom mirovnog sporazuma iz Dejtona regulisano je da nadležnost za odbranu pa samim tim i vojske ostaju na entitetima.

Sa druge strane, u federaciji su nakon rata hrvati "unijeli" svoj HVO u zajedničku vojsku federacije BiH.

Nadležnost za odbranu pa samim tim i vojsku oba entiteta su prenijela na nivo BiH nakon glasanja u skupštini/parlamentu 2004.godine.

Oružane snage BiH zvanično su zaživjele 2006.godine.

Bojdo

Pa to sam i mislio. Usli smo u BIH sa sopstvenom vojskom ona je dio dejtonskog ustava, dakle unijelo smo je u ovu zajednicu. Nisi me dobro skontao.
Luki je pot uticajem grobarskog lobija!

Raymond

Са Звездом до смрти
Радоњић Дејан!!!

Саша РС

Нема фрке, вратиће нам све што смо унијели. То су људи највишег морала и правдољубља.
I know the pieces fit 'cause I watched them tumble down

skeva

Znam da zvuci gnusno, ali sada zajahati talas nezadovoljnih hrvata u BiH i prevuci ih na svoju stranu. Ciljevi nam se poklapaju u mnogo stvari, pa bar u tom da se poguramo.
Delije Doboj

Заражен

По ономе што Хрвати БиХ пишу на њиховим местима, у овој причи су они привукли нас, јер су они већ у блокади и славе што ће Срби да раде исто, та осовина Додик Човић малтене синхорнизовано наступају, не знам да ли је то добро  или лоше, али собзиром да се Сарајево идентично лоше понаша према обе стране принуђени су.
Цитат: Севернармија  Апр 01, 2016, 11:53 пре подне
Zar nije lakse da stalno punimo stadion, tad se korov i nedostaci ne vide?

Горанац


Саша РС

Бар нови управитељ има готива име.... Шмите напуши се ките!
I know the pieces fit 'cause I watched them tumble down

zvaljo

Јул 30, 2021, 23:17 поподне #1692 Last Edit: Јул 30, 2021, 23:22 поподне by zvaljo Reason: Inspiracija
Ili

Šmite,
tranvestite
Najedi se pite
S moje velke kite
Bitte!

Varijacije na temu

Јоксим

Поводом новог Високог представника Шмита, читам данас његов интервју, каже потребно је да ОХР остане у БиХ све док  БиХ не уђе у Европску унију.

Што ће рећи, ОХР никад неће отићи! Бар тако планирају Нијемци.

Заражен

А претходно је рекао да је он дошао да среди ствари око Изборног закона и да затвори ОХР..
Цитат: Севернармија  Апр 01, 2016, 11:53 пре подне
Zar nije lakse da stalno punimo stadion, tad se korov i nedostaci ne vide?

Јоксим

Мене најмање брину потези странаца и Бошњака, јер знам шта могу очекивати од њих.

Оно чега се ја плашим је наш уобичајени став "лако ћемо", "нема везе". И то што идемо сами на своју штету. Све те наметнуте законе ми смо сами проводоли. И да сад нови Високи представник укине Инцков закон, ми бисмо повукли своје законе јуче донесене и ништа више не бисмо радили. Остала би бонска овлашћења, остао би Високи представник, остале би све пренесене надлежности на нивоу БиХ и даље, и онда би опет чекали неки нови напад.

А требали би да активно радимо на враћању својих управних моћи, а не да дјелујемо реактивно, тек кад нас неко нападне.

Ево један текст о томе какав поданички менталитет имамо.

https://www.glassrpske.com/cir/komentar/kolumne/nase-licemjerstvo/4295

Заражен

Јесте истина, али преоштро је причати за народ који једини пркоси на Балкану да имамо поданички менталитет, да је тако, давно не би било ВП нити Бонски овлашћења, јер одавно не би било Републике Српске као што нпр, због поданичког менталитета нема Херцег Босне.
Цитат: Севернармија  Апр 01, 2016, 11:53 пре подне
Zar nije lakse da stalno punimo stadion, tad se korov i nedostaci ne vide?

Јоксим

Пренијећу двије изјаве, једну Савјета за провођење мира (PIC) и другу Амбасаде Русије у БиХ, поводом Инцкове одлуке и онога што је послије тога услиједило.

Изјава Управног одбора Савјета за провођење мира*

Амбасадори Управног одбора Савјета за провођење мира (ПИЦ СБА) најоштрије осуђују ескалацију тензија која долази од стране неких политичких лидера као одговор на недавну измјену Кривичног закона, као и кораке које је предузела Народна скупштина РС, а који би нарушили стабилност и омели ефикасан рад органа власти.

Реторика и поступци који подривају функционисање државе Босне и Херцеговине, укључујући бојкот институција на државном нивоу и блокирање виталних одлука, дестабилизују земљу и супротни су Дејтонском мировном споразуму. Такви потези не служе интересима грађана Босне и Херцеговине и ометају европске интеграције и напредак у 14 кључних приоритета.

Ревизионизам, величање осуђених ратних злочинаца и порицање добро документованих и утврђених чињеница о ратним догађајима, укључујући геноцид, су неприхватљиви. То је у супротности са најосновнијим европским вриједностима и подрива стабилност земље те добробит и просперитет грађана БиХ. Недавно доношење амандмана резултат је дуготрајне пасивности домаћих политичких актера, а примјењив је на све грађане у БиХ.

Амбасадори Управног одбора ПИЦ-а позивају власти да се суздрже од дестабилизујућег понашања и позивају све политичке лидере у Босни и Херцеговини да се фокусирају на подршку миру, стабилности и просперитету за грађане ове земље и унапређењу помирења, изграђеног на међусобном признавању, емпатији и поштивању свих жртава.

Амбасадори Управног одбора ПИЦ-а наглашавају своју континуирану подршку ауторитету и мандату високог представника и виталној улози коју високи представник има све док се не испуни 5 циљева и 2 услова за излазак БиХ из режима међународне супервизије.

*Руска Федерација се не слаже са овом изјавом  http://www.ohr.int/%d0%b8%d0%b7%d1%98%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%be%d0%b3-%d0%be%d0%b4%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%b2%d1%98%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be-3/

Због високог представника оштар одговор Русије у шест тачака

Амбасада Русије у БиХ сматра да је Канцеларија високог представника /ОХР/ кочница развојног пута БиХ и инсистира на њеном безусловном гашењу, стоји између осталога у саопштењу.

- То је тај случај када су се предности одавно претвориле у непоправљиве недостатке. Стога - мора бити затворен - поручили су из Амбасаде Русије у БиХ.

Саопштење преносимо у цијелости:

1. 27. маја високи представник Валентин Инзко поднио је оставку и тиме завршио свој мандат. Он није имао никаква овлаштења за увођење измјена и допуна Кривичног закона. Ако су партнери сматрали Валентина Инцка важећим Високим представником, испада да су након 27. маја у БиХ постојала два висока представника, што је апсурдно. Друга тумачења су језуитска логика. Полазимо од тога да након 27. маја мјесто високог представника у БиХ остаје празно. Сви они који намјеравају да сарађују с држављанином Савезне Републике Њемачке Кристијаном Шмитом, који себе назива високим представником, то чине на властиту одговорност и ризик, јер он нема потребан мандат Савјета безбједности УН-а.

2. Увијек смо се противили употреби "бонских овлаштења". Чак и уз предпоставку да су иста постала темељ одлуке Валентина Инцка, чак ни њихово најшире тумачење не даје му за право да се мијеша у активности законодавне власти.
Штавише, безгранично тумачење "бонских овлаштења" (тзв. "друге мјере", дио XИ, став 2, тачка ц) доводи до тога да Валентин Инцко има право узети калашњиков, отићи у Бањалуку и стријељати све посланике Народне скупштине Републике Српске. И према његовом тумачењу "бонских овлаштења", он ће бити у праву! Треба ли БиХ такав високи представник?

3. Одлуку Народне скупштине донијело је легално изабрано демократско тијело власти. Нема сумње у његову легитимност. Својим волунтаризмом, Валентин Инцко поставља питање - чија је демократија јача: његова или Народне скупштине? Његова или Градског вијећа Мостара? Његова или скупштине Зеничко-добојског кантона? За нас ту нема дилеме.

4. Још једном наглашавамо да Управни одбор не би требао имати никакве везе са 14 услова. Ово је питање само БиХ и Европске уније. Ако одређени дио међународне заједнице у БиХ жели послати неки сигнал Сарајеву, они би то слободно могли - као опција - урадити преко изјаве специјалног представника ЕУ у БиХ, којој се, по жељи, амбасадори Управног одбора могу придружити у свом личном својству.

5. Озлоглашени програм 5+2, посебно његов дио о "позитивној оцјени" ситуације у БиХ. Посљедња одлука Валентина Инцка јасно је и увјерљиво показала да је управо Канцеларија високог представника главни творац дестабилизације у БиХ и то чини намјерно. Јер свима је било јасно каква ће реакција услиједити након овог непромишљеног корака. Штавише, ОХР подгријава ситуацију не само у БиХ, већ и у цијелој регији. Поставља се питање - је ли могуће у таквим условима замислити да би се неко при здравој памети одлучио да позитивно оцијени стање у БиХ?

6. Огорченост и жаљење остаје након читања посљедњег пасуса изјаве. Горчина од самозадовољства и опијености снагом такозване међународне заједнице. Високог представника већ смо споменули. Испоставља се да наши партнери БиХ сматрају немарним студентом који не успјева положити "испите" и ријешити се међународне супервизије. Више од четврт стољећа, суверена држава која је заузимала позицију несталне чланице Савјета безбједности УН-а мора "поновити годину"...
Управо из ових разлога канцеларију високог представника сматрамо кочницом развојног пута БиХ и инсистирамо на његовом безусловном гашењу. То је тај случај када су се предности одавно претвориле у непоправљиве недостатке. Стога - мора бити затворен!

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=440413

Селектор

Ја, када ме гледаш, поносно стојим - ја сам звездаш!

Заражен

У питању је Муслиманска НГО у Канади, који су послали допис Твитеру, ови одговорили да имају мехнизме против мржње, и то је то.

Спиновање Бошњачко медија и јавности како би испало да је цео свет против Срба.

На насловној страници Канадског сајта им је слика Босне, пола сајта им не ради и разбацан је.

ЦитатDirektor kanadskog Instituta Emir Ramić za RSE kaže da IGK vodi evidenciju o sadržajima na društvenim mrežama i da najviše objava u kojima se vrijeđaju srebreničke žrtve dolazi iz Srbije, ali da ih ima i iz Rusije, Francuske i drugih država.
Цитат: Севернармија  Апр 01, 2016, 11:53 пре подне
Zar nije lakse da stalno punimo stadion, tad se korov i nedostaci ne vide?