• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

Република Српска - Дрина нам је кичма!

Започео Горан Арсеновић, Феб 18, 2020, 13:33 поподне

« претходна тема - следећа тема »

Ian

Treba znati gledati. Ako je tebi Milošević i ono 90ih (oluja, bombardovanje, prazni rafovi, inflacija u milijardama...) manje zlo od bilo čega, gubim vreme. A gubim.
samo prodjem plazom, i kazem...hocete li malo da jedrite....

ЋомиЦзв

За све то у загради што си написао су већином заслужни наши западни пријатељи, који су се тада намерачили да нас униште. А после Милошевића имамо отцепљене Црне Горе, готово потпуно препуштање Космета Шиптарима, распродају целог привредног и банкарског сектора странцима за смешне паре, срозавање војске на најниже гране, смањени број становника за око 1м за 20 година итд. Баш смо се усрећили...
"То је јуриш, то је налет, нема милости, све или ништа, то је Црвена звезда у свом елементу, то је Црвена звезда у свом пуном сјају."

џонињо

Цитат: Бојан_БањаЛука  Окт 26, 2021, 13:26 поподнеГледам Драшка синоћ на РТРС, мати мила какав је оно наступ. Ако нам је она карикатура нада у боље сутра нигдје нас нема.
Otkud Draško na režimskoj tv? Ne vjerujem u ovo.

Бојан_БањаЛука

Нека емисија други угао тако нешто, вјероватно има на сајту РТРС. Драшко и Радован Ковачевић испред СНСД. Чуј не вјерујем у ово па најбоље да сам измислио такву глупост да је Драшко био на РТРС  :D

delija banja luka

A kakav je bio tvoj Raso? Isti onaj koji je Republiku Srpsku nazivao sumska?
Mogu da nas mrze, da nas ne vole, ali Zvezdi niko nista ne moze !!!

Бојан_БањаЛука

Обрисао под дебилом, што и није неки изазов.
Погледај емисију па процијени.

EmptyClip

Цитат: Ian  Окт 26, 2021, 15:36 поподнеTreba znati gledati. Ako je tebi Milošević i ono 90ih (oluja, bombardovanje, prazni rafovi, inflacija u milijardama...) manje zlo od bilo čega, gubim vreme. A gubim.

мени лично је исто зло. исти процес.
Цитат: zolla  Јул 06, 2015, 15:45 поподне
bilo je pre nekog vremena aktuelno šta smatrate patriotskim ponašanjem - za mene je to konstantni i utemeljeni opozicionizam  ...

Цитат: Ljuba 73  Дец 09, 2016, 13:14 поподне
Klub se brani konstatnom kritičkom rečju, analizom poteza uprave, stručnog štaba i igračkih kolektiva SD.

Einar


Нешо

Што се тиче Милошевића  и екипе почетком 90их, лично мислим да нисмо препознали тренд промјена у свијету и просто нисмо били на таласу тих промјена него смо згажени истим. Дакле, основна моја замјерка тадашњим политичарима јесте што нису препознали тај тренутак и искористили га за неку мирну транзицију која би осигурала минимум српских националних интереса. Моменат за то је био пар година прије рата.

Када је већ дозвољено (и споља форсирано) да дође до распада земље на начин који смо имали прилику да видимо и учествујемо у истом, ствар је била готова, без обзира ко је на власти. 

delija banja luka

Цитат: Бојан_БањаЛука  Окт 26, 2021, 17:25 поподнеОбрисао под дебилом, што и није неки изазов.
Погледај емисију па процијени.
Vjerovacu ti. Ipak ste vi iz snsd-a ljudi od rijeci.
Eto, srbenda danas u Zagrebu, kod svojih gazda.
Mogu da nas mrze, da nas ne vole, ali Zvezdi niko nista ne moze !!!

Горан Арсеновић

Све нека вас је срамота за шта користите форум.

Јоксим

Цитат: neverforgetbari  Окт 25, 2021, 09:18 пре поднеBraco, sta je po vama dugotrajn idealni politicki scenarij za Republiku Srpsku?

Govorim hipoteticki.

Dejtonska ovlascenja unutar BiH / Nezavisnost / Prikljucenje Srbiji unutar drzavnoj strukturi Srbije / Prikljucenje Srbiji kao autonomna pokrajina / Konfederacija sa Srbijom?

Zanima me koje opcije narod najvise favorizuje nezavisno da li su u ovom trenutku realne ili ne.

Pitam jer mi politika niti sa nase niti sa vase strane Drine po tom pitanju nije jasna.

Мислим да о томе нема никаквог мишљења. Не размишља се о томе. Што је логично, јер смо све ове године у дефанзиви и боримо се да уопште постојимо.

Оно што се може рећи, а не погријешити, јесте да би сви Срби (бар већина од 98 %) хтјели да коначно буду у заједничкој држави са Србијом. У ком облику, као што сам рекао, нико о томе не размишља. Оно што бих могао претпоставити, јесте то, да би наши политичари вјероватно хтјели неку врсту аутономије како би осигурали будућу политичку позицију.

Оно што је најреалније што би се у овом тренутку могло остварити, јесте враћање Дејтонских овлашћења.

То кажем, без обзира на тренутну ситуацију. Не улазећи у политичка надгорнавања, на подјеле, које су очигледне и на овом форуму.

Дакле, без обзира на то шта се сад дешава, рецимо да се не дешава ништа, да нема ни Инцкове наметнуте одлуке, ни садашњих политичких актера, једино што можемо остварити је враћање Дејтонских овлашћења. Али, то би било страховито тешко. А још теже је у садашњој ситуацији.

Не знам да ли сам дао користан одговор.


Bojdo

Luki je pot uticajem grobarskog lobija!

Nameless


Bojdo

Luki je pot uticajem grobarskog lobija!

Јоксим

Цитат: Bojdo  Нов 03, 2021, 19:01 поподнеЗанимљиво


https://euobserver.com/opinion/153397


Мало сам истраживао ко су аутори овог чланка (Opinion piece-Лични став).

Као прво, Лични став је објављен на сајту ЕУ посматрача. Себе зову независним, истраживачким и утицајним медијем!? У основи се баве праћењем ЕУ политике.

Аутори чланка су Бодо Вебер и Валери Пери. Они су сарадници Савјета за демократизацијску политику (Democratization Policy Council). Њихов циљ је, како наводе, вршење притиска на успостављене демократије, транснационалне и интернационалне институције, како би те институције слиједиле либералне вриједности и принципе.

У основи, то је западна организација која служи за спровођење западних политика на нашим просторима. Ни прва ни последња. Оба аутора раде у Берлину и Сарајеву. Видим, има и Бошњака у тој организацији.

Мој закључак у вези чланка јесте, да је он један од оних видљивих политичко-пропагандних заједничких акција Бошњака и Запада којим покушавају остварити утицај и своју политику. То се види из идентичних флоскула који наши противници користе у свим приликама. Ко зна колико је оваквих акција које се не виде!?

Досад нисам знао да постоји ова организација, хвала што си подијелио линк.

EmptyClip

Цитат: zolla  Јул 06, 2015, 15:45 поподне
bilo je pre nekog vremena aktuelno šta smatrate patriotskim ponašanjem - za mene je to konstantni i utemeljeni opozicionizam  ...

Цитат: Ljuba 73  Дец 09, 2016, 13:14 поподне
Klub se brani konstatnom kritičkom rečju, analizom poteza uprave, stručnog štaba i igračkih kolektiva SD.

Горан Арсеновић

ЦитатPredsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić demonstrativno je prekinuo intervju za TV Tanjug, a povod za to je bio to što je novinar odbio zahtev Komšića da "prizna" da se u Srebrenici desio genocid.

To je je bio Komšićev razlog da prekine intervju koji je do tada tekao u polemičkom, ali korektnom tonu.

Incident se dogodio nakon pitanja o zahtevu za vraćanje dejtonskih nadležnosti Republici Srpskoj na šta je Komšić između ostalog uzvratio: "O čemu mi onda pričamo?! Na šta treba da se svede ovo? Da će on (Dodik) napraviti ponovo vojsku Republike Srpske koja nastavlja tradiciju Vojske Republike Srpske koja je počinila genocid u Srebrenici?"

Na konstataciju novinara da su zločini činjeni na obe strane Komšić je uzvratio: "Zločini su činjeni. Genocid je presuđen za vojsku Republike Srpske i MUP Republike Srpske. Zločina je bilo svakako. Samo sa jednom razlikom - u težini tih zločina i to Vam nismo rekli mi nego međunarodni sud".

Onda se dijalog zaoštrio:

Novinar: U tom smislu su žrtve i na jednoj i na drugoj strani...

Komšić: Sve su žrtve nevine i iste za mene, ali genocid je genocid. O tome ne možemo diskutovati. Ako smo iole ljudi. Ako hoćemo da manipulišemo time možemo ući i u tu priču.

Novinar: Nema potrebe ni za kakvim manipulacijama.

Komšić: Genocid je genocid. Slažete li se? Presuđeno je.

Novinar: Ja se neću složiti sa tom konstatacijom.

Komšić: A zašto se nećete složiti sa tom konstatacijom?

Novinar: Ali moj stav nije ni bitan.

Komšić: Ne, ne... Jako je bitan. Zašto se nećete složiti sa tom konstatacijom?

Novinar: Da je strašan zločin počinjen...

Komšić: Ne. genocid je počinjen. Tako piše u presudama međunarodnog suda. Genocid. Nije strašan zločin, strašni su neki drugi zločini, a ovo je genocid.

Novinar: To je vaš stav...

Komšić: Nije to moj stav. To piše u presudama.

Novinar: Sa kojima ste vi saglasni?

Komšić: A vi niste?

Novinar: Ja sa tom presudom nisam saglasan.

Komšić: Onda ćete morati sa nekim drugim da radite ovaj intervju...

Vidno uzrujan skinuo je bubicu i ustajući od stola dodao: "Uživajte u Sarajevu".

neverforgetbari


Jebao ih i genocid i viktimizacija. Muslimani su prsli totalno od te ludacke stvorene atmosfere vecne odbrane od nekih Srba, Hrvata i ko zna cega. To nije narod, to je psiholoska kategorija. Nije ni cuda da im je drustvo ludje cak i od naseg.