• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

NBA FANTAZI - KONFERENCIJE - ZAPAD SRBIJE vs ISTOK SRBIJE

Започео Ivo.CZBG, Мај 31, 2020, 15:56 поподне

« претходна тема - следећа тема »

Ivo.CZBG

Мај 31, 2020, 15:56 поподне Last Edit: Мај 31, 2020, 16:49 поподне by Ivo.CZBG
Bilo bi zanimljivo da damo malo vece znacenje ovim nasim konferencijama u NBA fantazi ligi.

Svi smo se podelili na zapadnu i istocnu konferenciju Srbije. Odradio sam dosadasnju statistiku izmedju konferencija. Tu spadaju osvojeni trofeji i medalje za finalne plasmane, osvojene medalje u rundama po broju postignutih poena i na kraju medjusobni dueli izmedju konferencija. To sledi nakon ideje o konferencijskoj ligi.
KONFERENCIJSKA LIGA

Ono sto bi predstavljalo najzanimljiviju stvar sa ovim konferencijama je konferencijska liga gde bi se klubovi borili jedni protiv drugih. Ideja je vec smisljena. Za tu ligu niko nece imati nikakvog posla, sve sto trebamo je da nakon drafta izglasamo klubove iz nase konferencije koji bi nas predstavljali u toj ligi. Glasali bi za klubove za koje mislimo da imaju najbolje igrace nakon drafta i koji ce nam predstavljati konferenciju na najbolji nacin, gledacemo i koji menadzer vodi koji klub i njegovu istoriju aktivnosti pa da ne bude neko ko ce u toku sezone biti neaktivan iako to nikad ne mozemo znati.

Nece biti dodatnog posla za sve vas jer cemo u ovoj ligi pratiti nase divizijske rezultate iz NBA lige. Napravicu jednu tabelu na forumu i postaviti ceo raspored duela pre pocetka sezone pa cu nakon svake nedelje ubaciti rezultate iz nasih divizija i tako cemo dobiti pobednika duela.UCESNICI

Ako u sezoni 2020/21 imali dve divizije, onda ce u konferencijsku ligu ici po 3 kluba iz obe divizije, to bi bilo 6 sa zapada i 6 sa istoka i u toj ligi bi se igrao trokruzni sistem, svaki tim sa zapada bi igrao po tri puta sa svakim timom istoka i obrnuto.

Ako u sezoni 2020/21 imali tri divizije, onda ce u konferencijsku ligu ici po 3 kluba iz prve divizije, po 2 kluba iz druge divizije i po jedan klub iz trece divizije. To bi bio isto trokruzni sistem.

Ako u sezoni 2020/21 imali cetiri ranga takmicenja, onda ce u konferencijsku ligu ici 3 kluba iz prve divizije, 2 kluba iz druge divizije, 2 kluba iz trece divizije i 2 kluba iz eurolige(4.rang). Ovde bi vec bilo po 9 klubova iz obe konferencije i tu bi se igrao dvokruzni sistem, svaki tim zapada bi igrao po dva puta sa svakim timom istoka i obrnuto.

Ako u sezoni 2020/21 imali pet rangova takmicenja, onda ce u konferencijsku ligu ici 3 kluba iz prve divizije, 2 kluba iz druge divizije, 2 kluba iz trece divizije, 1 klub iz eurolige(4.rang), 1 klub iz eurokupa(5.rang). Po devet klubova, dvokruzni sistem.

Ako u sezoni 2020/21 imali sest rangova takmicenja, onda ce u konferencijsku ligu ici 3 kluba iz prve divizije, 2 kluba iz druge divizije, 1 klub iz trece divizije, 1 klub iz eurolige, 1 klub iz eurokupa, 1 klub iz fiba lige sampiona(6.rang). Po devet klubova, dvokruzni sistem.   

Napravio bih jednu prostu tabelu kao sto je ova dole i u njoj bi bili klubovi zapada i klubovi istoka podeljni po svojim konferencijama. Na ovom dole primeru vidimo da posle tri kola zapad ima 11 pobeda a istok 7 pobeda. Do kraja lige bi sabirali pobede klubova sa zapada i klubova sa istoka pa bi dobili pobednika konferencijke lige, to bi bio ili zapad ili istok, to je glavna poenta lige a mozda bi mogli da nagradimo i pobednika u pojedinacnom takmicenju, bili bi najbolji klubovi konferencija a mozda bi i na kraju igrali neki mali plej of ili bar finale, to cemo jos videti sta je moguce a sta ne.


Neka niko ne zameri na rezultatima iz tabele, ovo je samo primer rezultata od gore ka dole kako sam ih kopirao iz drugih tabela.


Ovakav raspored bi bio postavljen odmah pre pocetka sezone za sva kola i ja bih nakon svake nedelje ubacio po par brojki za aktuelno kolo i dobili bi pobednike duela.

Nakon ideje o konferencijskoj ligi, evo i ostatka statistike koja je gotova i koja se belezi za svaki klub u ligi, za sada u poslednje dve sezone pa ce se nastaviti iz sezone u sezonu.


U ovoj naslovnoj slici ce inace biti samo aktivni menadzeri, za sada sam ih stavio skoro sve, po 15, a ispravicu to pre pocetka sezone kad vidimo ko ce ucestvovati sledece sezone.Na neke slike mozete kliknuti pa ce se otvoriti veca i lepsa verzija jer su neke mozda losijeg kvaliteta na forumu zbog velicine.

Kod gradova sam stavio mogucnost da napisem koliko imamo ucesnika iz kojeg grada. Za sada znam oko 80% ucesnika odakle su. Nekima je pisalo ili pise na forumu a vecina mi je pisala na PP grad odakle su iako sam samo trazio konferenciju. Ostali za koje ne znam odakle su, ako zele mogu da mi kazu na pp, uvek cu apdejtovati po vise gradova pa se nece nikad znati ko je odakle i to ce ostati samo izmedju nas i ja sam jedini odgovoran za to. Ako ipak neko ne zeli da deli svoju privatnost odakle je, to je u redu, bice zabelezeno u nepoznato. Bolje je i tako nego da neko laze odakle je jer onda nema svrhe. Ljude iz Republike Srpske pisem za Republiku Srpsku i to je dovoljno. Oni su u zapadnoj konferenciji kao i Kosovo.


Za zapadnu konferenciju jos nisam zavrsio sve gradove pa cu postaviti kada ih zavrsim. Bice po 45 gradova za obe divizije a dodavacu ih po potrebi.

Tu mozete da vidite sve sto se osvojilo na jednom mestu pa da uporedite ko je u kojoj kategoriji uspesniji. Malo je sareno, za sada je ovako a mozda napravim bolje, ovo je prva verzija dok sam racunao sve.

Ovo su svi medjusobni dueli iz sezone 2018/19. Bice napravljeno i za 2019/20 sezonu ali cekam prvo da se zavrsi. U tabelama gore su svi podaci iz obe sezone, jedino jos cekamo kraj plej ofa.


EDIT: Ispravljen je rezultat sa 68:63 na 39:44, ostao mi je ukupan rezultat iz obe sezone a ovo je rezultat iz prve sezone kada je istok pobedio sa 44:39.


U sredini pise koja je godina i runda. Sa leve strane u crvenom polju je broj pobeda zapadne konferencije a sa desne strane u plavom polju je broj pobeda istoka. Zapad je pobedio sa 3:2 u prvoj rundi i to je upisano u sredini i ispod gde je ukupan rezultat u sezoni. Skroz levo u crvenom polju je broj jedan i on oznacava pobedu zapada u ovoj rundi a sa druge strane u plavom polju je 0 jer je istok izgubio u ovoj rundi.

Ispod ovoga su svi dueli po rundama. Za prvu rundu imate 5 duela i zapad je pobedio sa 3:2 u prvoj rundi, prvo idu pobede zapada pa pobede istoka. Ono sto vidite u poljima pored menadzera i klubova a pise 1:0, 0:1, 2:0 itd, to nema veze sa konferencijskim duelima, to su trenutni rezultati u duelima izmedju menadzera i izmedju klubova.

U sledecoj rundi je istok pobedio sa 3:0 i to pise na sredini kao rezultat runde. Ispod toga su dodate tri pobede istoka i sad je ukupan rezultat u sezoni 5:3 za istok. Skroz levo je ostao broj jedan jer je zapad izgubio a sa desne strane vise nije 0 nego je jedinica jer je sad istok pobedio i tako je izjednacio pobede u rundama. Tako ce ici sve do kraja sezone.


EDIT: Nije se prvobitno ucitala slika za trece mesto pa sam je sad dodao.

POČIVAJ U MIRU BRATE NAŠ! MICHAEL OJO #50