• Welcome to РСБ Форум / RSB Forum. Please login or sign up.

RSB - NBA FANTAZI - LIGA KUP 2020/21

Започео Ivo.CZBG, Јул 29, 2020, 15:29 поподне

« претходна тема - следећа тема »

Ivo.CZBG

Јул 29, 2020, 15:29 поподне Last Edit: Јул 29, 2020, 19:32 поподне by Ivo.CZBG
LIGA KUP 2020/21


U DRUGOJ PORUCI NA OVOJ TEMI JE KOEFICIJENT KOJI SE MOZE OSVOJITI U OVOM TAKMICENJU. VIDECETE DA JE TO POLA KOEFICIJENTA KOJI MOZE OSVOJITI SAMPION NBA LIGE PA CE SVI IMATI MNOGO MOTIVA DA IGRAJU I OVO TAKMICENJE DO KRAJA.

Sto se tice LIGA KUP, zamisljeno je da se svake godine po 16 najboljih klubova plasira u LIGA KUP i da igramo takmicenje od 4 grupe po 4 kluba. Posto bi najboljih 6 iz svake konferencije islo u plej of NBA lige, ostala 4 kluba koja izvise za plej of, mogu da se bore za 7. i 8. mesto u konferenciji da bi sledece godine igrali LIGA KUP i tako osvojili dodatan koeficijent za svoj klub i za sebe, a mozda i osvojili titulu prvaka liga kupa. Pobednik LIGA KUPA ce naredne sezone da igra super kup sa sampionom NBA lige, jedan mesecni duel, bice objasnjenje u toku ove sezone. Pre svake sezone bi se odradio zreb za LIGA KUP a sesiri ce se praviti po prosecnom koeficijentu u poslednje dve sezone.Za sada nas ima 7 prijavljenih. Ove sezone ne mora da bude bas 16 klubova ali ce od sledece godine da bude tako, a videcete dole u tekstu koliko je prosto da igrate ovo takmicenje jer ce vam sve biti dato na tacni. Ove godine moze da prodje i sa 8-12 klubova, taman da na miru isprobamo novi sistem takmicenja.

Ovo su sesiri sa klubovima. Gledace se uvek koeficijent kluba u poslednje dve sezone.


Ovo je grafika za duele, gotova je za sve prijavljene klubove.
Otprilike grafika za grupe.
OBJASNJENJE KAKO CE SE IGRATI DUELI:

Sada dolazimo do dela koji vas najvise zanima. Napravio sam na brzinu primer kako ce te svi vi koji ucestvujete dobiti po jednu poruku na temi za LIGA KUP a u kojoj ce da pise sve o vasoj ekipi. Ovo dole objasnjeno se moze odraditi za bukvalno par minuta, samo bacite pogled na tabelu i prekopirate svoje igrace sa vase draft liste na listu prve petorke i to je sve, ali sam gledao da objasnim sve u detalj pa deluje da je komplikovano jer ima dosta teksta. Mozete me cimati kad god zelite ako vam ne bude nesto jasno pa cemo zajedno odraditi i svi ce skontati na kraju.Dao sam primer za recimo NY. Dobicete zastavu i sve ostalo sto cu vam objasniti dole u poruci.

Dobicete svi gotove tabele kao sto je ova dole. To mi je par minuta posla, imam sistem kako da to napravim brzo. Posto ce biti 4 runde, to znaci 4 puta svako sa svakim u grupi, dobicete 4 ovakve tabele, po jednu za svaku rundu. Mozete da vidite da ce u tabeli biti ispisani svi igraci, koji su pik na draftu, ime igraca, pozicija igraca i zatim slede svi mecevi tih igraca u prva tri kola a to je prva runda takmicenja.

Mozete da vidite da sam igrace podelio na 5 grupa. U tabeli je stara raspodela gde sam delio grupe na 3-3-4-5-5 ali je sad poboljsano sa 3-3-3-3-8. Ovako je bolje jer cemo u poslednjoj grupi imati veci izbor da izaberemo jednog solidnog igraca jer su to sve slabiji igraci pa da ne prepustimo sve sreci. To je ono pravilo sa pikovima. Smete staviti u petorku jednog igraca od 1-3. pika, jednog od 4-6, 7-9, 10-12, 13-20.

Vidite da pise pored tabele 1.LK PIK, pa 2.LK PIK, to znaci prvi liga kup pik, pa drugi liga kup pik, i tako sve do petog liga kup pika. To je sad vec svima jasno.

U tabeli sam oznacio bojama neke utakmice, to je prioritet za koje sam se odlucio za odredjeni duel. To vi ne morate da oznacavate nego ce te napisati pored izabranog igraca utakmice koje su vam po prioritetu, videcete to dole u primeru.

Dueli ce trajati po 5 dana, sve vam je razdeljeno u tabelama i pregledno pa znate ko kad igra. Datumi duela ce uvek biti isti pa da znate na pamet, na primer, ako krenemo pocetkom meseca, krece se od prvog dana, 1-5, 6-10, 11-15, 16-20, 21-25, poslednji duel u mesecu ce biti ili 5 ili 6 dana ako mesec ima 31 dan pa da sledeci duel opet pocne od prvog u mesecu. Ovako necete morati razmisljati da li je pocetak duela nekog 7. 14. 22. Uvek ce biti na 5 dana, 1 - 6 - 11 - 16 - 21 - 26.RUNDA 1

Evo je ta tabela o kojoj sam pricao u prethodnim redovima.


Sledi lista igraca koje mozete da kopirate kada birate petorke. Ovde cu kopirati sve igrace sa vaseg drafta i svi ce te imati imena igraca, koji su pik, pozicija. Vidite da sam ih razdvojio po grupama, smete uzeti samo po jednog iz svake grupe.


1. PIK - IGRAC 1 - PG
2. PIK - IGRAC 2 - C
3. PIK - IGRAC 3 - SF,PF


4. PIK - IGRAC 4 - PG,SG
5. PIK - IGRAC 5 - SG,SF
6. PIK - IGRAC 6 - PF,C


7. PIK - IGRAC 7 - SG
8. PIK - IGRAC 8 - SF,PF
9. PIK - IGRAC 9 - C


10. PIK - IGRAC 10 - PG
11. PIK - IGRAC 11 - PG,SG
12. PIK - IGRAC 12 - PF


13. PIK - IGRAC 13 - SF
14. PIK - IGRAC 14 - SG,SF
15. PIK - IGRAC 15 - PG
16. PIK - IGRAC 16 - C
17. PIK - IGRAC 17 - PF,C
18. PIK - IGRAC 18 - PG,SF
19. PIK - IGRAC 19 - PG,SG
20. PIK - IGRAC 20 - SF,PFU PRIMERIMA JE NAMESTENO PO STAROJ RASPODELI(3-3-4-5-5) KAO IZ TABELE KOJU STE DOBILI ALI TO VAMA NIJE BITNO, BITNO JE DA SHVATATE POENTU DA SME SAMO JEDAN IGRAC IZ SVAKE GRUPE I PO JEDNA POZICIJA.

Stizemo i do prve runde i prvog kola. Ovde kopirate igrace sa gornje liste koju imate. Svi ce te imati sve ispisano, vi samo treba da kopirate ime igraca, kopirate komplet sa pikom i pozicijom kao sto je u primeru dole. Vidite da sam popunio prvu petorku a pored sam dodao meceve koji su mi prioritet za odredjenog igraca. Sve te meceve vidite u tabeli gore gde je ceo raspored za prvu rundu. Sve sto vam treba je tu u poruci pa ne morate trcati na yahoo sajt.

Mozete da vidite u primeru da sam za PG stavio igraca koji je 10. pik a utakmice po prioritetu su mu @ATL, @CHI, @CHA. Ako slucajno propusti mec sa Atlantom, onda mu se racuna sledeci mec a to je sa Cikagom. Ako na tom sledecem mecu odigra manje od dve trecine svoje prosecne minutaze, onda opet mozete da ponistite tu utakmicu i da mu se racuna ona treca po prioritetu a to je sa Charlotom. Ne morate da stavljate redom utakmice, tu mislim po datumima, prioritet moze biti i poslednja utakmica u petodnevnom duelu, pa onda neka pocetkom duela itd, vidite u tabeli kako sam oznacavao bojama, zuta je prvi prioritet, tamno siva drugi a narandzasta treci.

RUNDA 1

KOLO 1PRVA PETORKA

PG: 10. PIK - IGRAC 10 - PG - @ATL, @CHI, @CHA

SG: 5. PIK - IGRAC  5 - SG,SF - @CLE, IND, MIL

SF: 13. PIK - IGRAC 13 - SF - @CHA, @NO, @ORL

PF: 17. PIK - IGRAC 17 - PF,C - @CHI, IND

C: 2. PIK - IGRAC  2 - C - @CHA, @ATL


Mozete da ubacite i po koju rezervu ako sumnjate da neki igrac nece odigrati uopste. Morate staviti rezervnog igraca sa istom pozicijom kao sto ima onaj kojeg ce da zameni. Ne smete da stavljate rezervnog igraca koji je u jacoj grupi od onog kojeg menja. Vidite da sam ja stavio zamenu na SG poziciji za 5. pika a rezerva je 4. pik. To moze da prodje jer su i 4. i 5. pik u istom rasponu pikova, oni su u drugom LK PIKU. Mozete da stavite iz bilo koje grupe zelite, samo da nije iz jace grupe, mogli ste umesto tog 5. pika da stavite igraca od 4. pa sve do 20. pika. Ako pravite neke izmene, dodajete rezerve ili menjate prvu petorku u toku duela, javite mi to na privatnu poruku pa cu vam ja promeniti u mojoj glavnoj poruci za to kolo. Ovako ne mozete varati pa menjati igrace u toku utakmica jer se ne vidi na poruci kada je modifikovana a privatnu poruku koju ce te mi poslati ne mozete menjati. Napisete mi samo prosto, ubacujem rezervu, runda 1, kolo 1, sg - 4. pik @DAL @OKC. To je dovoljno i onda ste mirni, javili ste promenu i ja cu modifikovati poruku za to kolo. Promena verovatno nece ni biti a ako bas bude po koja javite mi i to je to.

REZERVE:

PG:

SG: 4. PIK - IGRAC 4 - PG,SG - @DAL, @OKC

SF:

PF:

C: 6. PIK - IGRAC 6 - PF,C - DET, ORL


RUNDA 1

KOLO 2PRVA PETORKA

PG: 1. PIK - IGRAC 1 - PG - @CHA, @CHI, @MIA

SG: 4. PIK - IGRAC 4 - PG,SG - @PHO, UTA, @LAL

SF: 8. PIK - IGRAC 8 - SF,PF - @POR, @UTA, @SAC

PF: 12. PIK - IGRAC 12 - PF - ATL, TOR

C: 17. PIK - IGRAC 17 - PF,C - @GS, @PHO, @UTA
REZERVE:

PG:

SG:

SF:

PF:

C:


RUNDA 1

KOLO 3


PRVA PETORKA

PG: 10. PIK - IGRAC 10 - PG - SAC, @UTA

SG: 5. PIK - IGRAC 5 - SG,SF - DAL, WAS, @HOU

SF: 3. PIK - IGRAC 3 - SF,PF - CHI, @DEN

PF: 12. PIK - IGRAC 12 - PF - CHA, LAC

C: 16. PIK - IGRAC 16 - C - SAC, @UTA
REZERVE:

PG:

SG:

SF:

PF:

C:

Stigli smo i do druge runde. Opet imate tabelu sa rasporedom i svim ostalim sto vam treba. Ovo je sad originalna tabela kako ce izgledati sa grupama od po 3 igraca i poslednja grupa od 8 igraca.

RUNDA 2

Opet imate listu vasih igraca pa ne morate ici skroz gore da bi kopirali za drugu rundu. Sve je isto kao i ranije.

1. PIK - IGRAC 1 - PG
2. PIK - IGRAC 2 - C
3. PIK - IGRAC 3 - SF,PF


4. PIK - IGRAC 4 - PG,SG
5. PIK - IGRAC 5 - SG,SF
6. PIK - IGRAC 6 - PF,C


7. PIK - IGRAC 7 - SG
8. PIK - IGRAC 8 - SF,PF
9. PIK - IGRAC 9 - C


10. PIK - IGRAC 10 - PG
11. PIK - IGRAC 11 - PG,SG
12. PIK - IGRAC 12 - PF


13. PIK - IGRAC 13 - SF
14. PIK - IGRAC 14 - SG,SF
15. PIK - IGRAC 15 - PG
16. PIK - IGRAC 16 - C
17. PIK - IGRAC 17 - PF,C
18. PIK - IGRAC 18 - PG,SF
19. PIK - IGRAC 19 - PG,SG
20. PIK - IGRAC 20 - SF,PFSad imate primer kad su vam sva polja prazna pa vi mozete da kopirate koga god zelite u prvu petorku i na rezervna mesta.

RUNDA 2

KOLO 1PRVA PETORKA

PG:

SG:

SF:

PF:

C:REZERVE:

PG:

SG:

SF:

PF:

C:


RUNDA 2

KOLO 2PRVA PETORKA

PG:

SG:

SF:

PF:

C:REZERVE:

PG:

SG:

SF:

PF:

C:


RUNDA 2

KOLO 3PRVA PETORKA

PG:

SG:

SF:

PF:

C:REZERVE:

PG:

SG:

SF:

PF:

C:


Nakon ove dve runde dolaze jos dve runde ali za njih necu da stavljam primer jer je sve isto kao i ranije.


NOKAUT FAZA:

Nakon sto zavrsimo grupnu fazu, isto ovo cu vam poslati ali za plej of i svi koji su prosli grupe mogu da nastave sa takmicenjem. Plej of runde ce da traju od 10 do 12 dana a igrace se do 3 pobede u seriji. Trejd period ce biti u poslednjoj nedelji grupne faze pa ce sve izmene da se odrade pre pocetka plej ofa pa necu morati da menjam tabele sa igracima i utakmicama u toku plej ofa. U plej ofu mozete dodati pored igraca u zagradu broj koji oznacava dan od 10 dana koliko traje duel. To je da bude preglednije pa da vidimo kada nam se zavrsavaju odredjeni dueli. Nije fora da namestamo za prvi duel meceve koji se igraju nekog 9. ili 10. dana u rundi jer onda do kraja runde necemo znati rezultat prvog duela. Smeju biti izmesani mecevi po dueliuma, vidite i na tabeli po bojama da su malo izmesani, samo da ne bude da je poslednji mec petog duela prvog dana, a mec prvog duela poslednjeg dana, to nema smisla, idite polako redom pa popunjavajte petorke za celu rundu.


1. PIK - IGRAC 1 - PG
2. PIK - IGRAC 2 - C
3. PIK - IGRAC 3 - SF,PF


4. PIK - IGRAC 4 - PG,SG
5. PIK - IGRAC 5 - SG,SF
6. PIK - IGRAC 6 - PF,C


7. PIK - IGRAC 7 - SG
8. PIK - IGRAC 8 - SF,PF
9. PIK - IGRAC 9 - C


10. PIK - IGRAC 10 - PG
11. PIK - IGRAC 11 - PG,SG
12. PIK - IGRAC 12 - PF


13. PIK - IGRAC 13 - SF
14. PIK - IGRAC 14 - SG,SF
15. PIK - IGRAC 15 - PG
16. PIK - IGRAC 16 - C
17. PIK - IGRAC 17 - PF,C
18. PIK - IGRAC 18 - PG,SF
19. PIK - IGRAC 19 - PG,SG
20. PIK - IGRAC 20 - SF,PF
Vidite dole da sam pravio promene u toku duela. Ako vam neki igrac propusti mec, mozete da napravite promenu za taj duel. Te promene isto javite na privatnu poruku pa cu ja da apdejtujem glavnu poruku za plej of liga kupa. Vi ne morate mnogo da brinete, samo javite vasu izmenu i to je to.


1/4 FINALE LIGA KUPA

PRVI DUEL

PG: 1. PIK - IGRAC 1 - PG - GS[1]

SG: 7. PIK - IGRAC 7 - SG - PHO[1]

SF: 5. PIK - IGRAC 5 - SG,SF - @CLE[2]>>>>>5. PIK - IGRAC 5 - SG,SF - IND[5]

PF: 12. PIK - IGRAC 12 - PF - GS[1]

C: 17. PIK - IGRAC 17 - PF,C - IND[1]>>>>>17. PIK - IGRAC 17 - PF,C - @CHI[3]

Evo ga primer ako menjate igraca iz na primer drugog duela, sa igracem kojeg ste vec zabelezili za treci duel. Vidite da sam u drugom duelu napravio izmenu, umesto 14. pika sam stavio 13. pika koji igra mec protiv NO. Taj 13. pik je vec bio predvidjen da igra u trecem duelu na istom tom mecu protiv NO, onda menjam i njega u trecem duelu jer je prebacen da igra drugi duel.


DRUGI DUEL

PG: 10. PIK - IGRAC 10 - PG - @ATL[1]

SG: 5. PIK - IGRAC 5 - SG,SF - MIL[3]

SF: 14. PIK - IGRAC 14 - SG,SF @CLE[2]>>>>>13. PIK - IGRAC 13 - SF @NO[4]

PF: 3. PIK - IGRAC 3 - SF,PF - IND[3]

C: 16. PIK - IGRAC 16 - C - HOU[2]Evo ovde vidite da sam promenio tog 13. pika, samo sam promenio mec, isti je igrac u pitanju ali ne igra protiv NO nego protiv ORL u gostima. Nije to moranje da vi toliko kombinujete, da ukrstate igrace i utakmice, imate sasvim dovoljno drugih utakmica u toku tih 10 dana za cetvrtfinale pa mozete izabrati i nekog drugog igraca ili neku slobodnu utakmicu a ne da stalno nesto menjate kao u ovom primeru, to je na vama. Sve promene ce te mi javiti na privatnu poruku jer to ne mozete da modifikujete pa da sprecimo da neko menja stalno svoje postave i kad se zavrsi utakmica. Napisete mi samo kratko, 1/4 finale, DRUGI DUEL, 14. PIK MENJAM ZA 13. PIK PROTIV NO. Eto to je sve sto treba i vi ste mirni.

TRECI DUEL

PG: 1. PIK - IGRAC 1 - PG - BKN[3]

SG: 19. PIK - IGRAC 19 - PG,SG - MIN[5]

SF: 13. PIK - IGRAC 13 - SF - @NO[4]>>>>>13. PIK - IGRAC 13 - SF - @ORL[3]

PF: 8. PIK - IGRAC 8 - SF,PF - IND[3]

C: 6. PIK - IGRAC 6 - PF,C - DET[2]CETVRTI DUEL

PG:

SG:

SF:

PF:

C:PETI DUEL

PG:

SG:

SF:

PF:

C:
POČIVAJ U MIRU BRATE NAŠ! MICHAEL OJO #50

Ivo.CZBG

Јул 29, 2020, 15:30 поподне #1 Last Edit: Јул 29, 2020, 16:14 поподне by Ivo.CZBG
KOEFICIJENT ZA LIGA KUP:Racunace se 5 kategorija.

1. KATEGORIJA (plasman u grupi i u nokaut fazi)
2. KATEGORIJA (ukupan broj poena u duelima)
3. KATEGORIJA (pobede)
4. KATEGORIJA (pozicije po kolima po broju osvojenih poena)
5. KATEGORIJA (kos razlika u svim duelima)

1. KATEGORIJA (plasman u grupi i u nokaut fazi)

Dobijace se koeficijent za plasman u grupi nakon zavrsene grupne faze.

GRUPNA FAZA:

1. U GRUPI dobija 3.000 poena
2. U GRUPI dobija 2.000 poena
3. U GRUPI dobija 1.000 poen
4. U GRUPI ne dobija poene.


NOKAUT FAZA:

Ako prodjete 1/4 finale, za polufinale se dobija + 1.000 poen.
Ako prodjete 1/2 finale, za finale se dobija + 2.000 poena.
Ako pobedite u finalu i osvojite LIGA KUP dobijate + 3.000 poena.


MAKSIMALAN KOEFICIJENT KOJI MOZETE DA OSTVARITE ZA PLASMAN JE 9.000 poena.

2. KATEGORIJA (ukupan broj poena u duelima)

Svaki duel se igra sa 5 igraca koji igraju po jednu utakmicu. Mozete postici otprilike od 100 do 150 poena. Za 1000 fantazi poena se dobija 1.000 koeficijent poen. Ako dodjete do finala, racuna vam se 21 utakmica za poene, zato sto ako rezultati u serijama budu 3:2, vama se racunaju samo poeni u duelima koje ste pobedili. Mozete da osvojite otprilike od 2.000 do 3.000 poena na fantazi poene.

3. KATEGORIJA (pobede)

Pobede ce se razlicito nagradjivati u grupi i u nokaut fazi.

ZA POBEDU U GRUPI dobijate 0.500 poena. 12 duela x 0.500 = 6.000 poena MAX.

ZA POBEDU U 1/4 FINALU dobijate 0.700 poena. 3 duela x 0.700 = 2.100 poen.

ZA POBEDU U 1/2 FINALU dobijate 1.000 poen. 3 duela x 1.000 = 3.000 poena.

ZA POBEDU U FINALU dobijate 1.500 poena. 3 duela x 1.500 = 4.500 poena.MAKSIMALAN KOEFICIJENT ZA POBEDE IZNOSI 15.600 POENA.

4. KATEGORIJA (pozicije po kolima po broju osvojenih poena)

U svakom kolu ce se gledati broj poena svakog kluba u jednoj grupi. Klub sa najvise poena u tom kolu ce dobiti 0.300 poena, klub sa drugim skorom ce dobiti 0.200 poena a klub sa trecim skorom ce dobiti 0.100 poen. Cetvrti klub u grupi po skoru nece dobiti nista za koeficijent. Ovo ce vaziti za sve grupe, gledace se skor posebno za svaku grupu.

MAKSIMALAN KOEFICIJENT ZA POZICIJE PO BROJU OSVOJENIH POENA U GRUPI JE: 12 kola x 0.300 poena = 3.600 poena.

Gledace se i najbolja tri rezultata u celom kolu LIGA KUPA pa ce to troje da dobije dodatne poene. Isto ce biti raspodeljeno, prvi u celokupnom kolu liga kupa ce dobiti dodatna 0.300 poena i zlatnu medalju za to kolo, drugi dobija dodatna 0.200 poena i srebrnu medalju, treci dobija dodatan 0.100 poen i bronzanu medalju.

MAKSIMALAN KOEFICIJENT ZA POZICIJE PO BROJU OSVOJENIH POENA U CELOKUPNOM KOLU JE: 12 kola x 0.300 poena = 3.600 poena. 

U GRUPNOJ FAZI SE UKUPNO MOZE OSVOJITI 7.200 POENA.


U nokaut fazi ce se gledati najbolji skor svakog kluba u toku serije. Prvi rezultat u seriji ce dobiti 0.500 poena I zlatnu medalju, drugi rezultat ce dobiti 0.300 poena I srebrnu medalju, treci rezultat ce dobiti 0.200 poena I bronzanu medalju. Posto ima tri runde u nokaut fazi, maksimalan broj poena koji moze da se osvoji je 1.500.

MAKSIMALAN KOEFICIJENT ZA POZICIJE U CELOM LIGA KUPU JE 8.700 POENA.

5. KATEGORIJA (kos razlika u svim duelima)

Sabiracemo kos razliku tokom celog turnira i na kraju ce svako dobiti + ili - poene u zavisnosti kolika im je kos razlika.

Igra se samo sa petorkama, 5 igraca, 5 utakmica. Rezultati klubova ce biti oko 100-150 poena.

Za +10 poena kos razlike se dobija 0.100 poen.

Imate maksimalno 27 meceva u toku turnira, ako pobedite sve u proseku sa 10 poena, imacete 21 utakmica x 10 poena = +210 kos razlika a to je +2.100 poen za koeficijent. Ako neko bude imao kos razliku u minusu, njemu ce se oduzeti poeni sa koeficijenta. Ista je racunica, -10 poena je -0.100 poen.


Kada se saberu koeficijenti iz svih kategorija, dobijamo maksimalan koeficijent koji se moze osvojiti u LIGA KUPU.

1. KATEGORIJA (Plasman u grupi i u nokaut fazi) - 9.000
2. KATEGORIJA (ukupan broj poena u duelima) - oko 2.000 - 3.000
3. KATEGORIJA (Pobede) - 15.600
4. KATEGORIJA (Pozicije po kolima po broju osvojenih poena) - 8.700
5. KATEGORIJA (kos razlika u svim duelima) - oko 2.000+UKUPNO: oko 40.000 koeficijent poena


Ovo je otprilike kao pola koeficijenta koji dobije pobednik regularne sezone prve divizije ili sampion lige 70.000-80.000 poena. Ova cifra od 40.000 poena je maksimalan broj koji je tesko ostvariv ali bi pobednik mogao da osvoji i do 30.000+ poena sto je jako dobro i vredi ucestvovati jer se moze mnogo popraviti rejting kluba i menadzera.
EDIT: Promenio sam kod 4. kategorije sa 9.700 na 8.700 jer sam slucajno ukucao 9 umesto 8.
POČIVAJ U MIRU BRATE NAŠ! MICHAEL OJO #50