Хол и Добрић водили Звезду до 6. узастопне титуле!

Кошаркаши Црвене звезде 6. пут узастопно су постали прваци Србије, а уједно ово је 21. шампионска титула у историји клуба. Изабраници Дејана Радоњића су и поред свих проблема које су имали успели да савладају екипу жилаву екипу Меге и дођу до шампионске титуле.

Звезда је меч почела у петорци: Хол-Добрић-Лазић-Куриџа-Ноко. Изабраници Дејана Радоњића су повели 4:0 поенима Добрића, међутим Мега је одговорила серијом 9:0 и дошла до +5. Играло се кош за кош у првој четвртини, а црвено-беле су вукли Хол са 10 везаних поена и млади Ускоковић са 5 поена. Звезда је у првој деоници примила 24 поена и у други период ушла са 3 поена минуса (21:24). У другој деоници, црвено-бели су играли боље у одбрани, док је Марко Симоновић са својих 7 поена донео +3 Звезди. Црвено-бели су у последња три минута друге деонице направили серију 10:2 преко Давидовца, Хола и Добрића и на петнаестоминутни одмор отишли са 8 поена предности (44:36).

Звезда је ушла веома агресивно у трећу деоницу те је на крилима Добрића и Давидовца стигла до +13 (49:36). Мега је за три мунута треће четвртине постигла само 2 поена, док је Звезда преко Хола и Нока дошла до максималних +17 (57:40). У последња три минута треће деонице Звезда није постигла кош, док је Мега  серијом 10:0 пришла пред почетак последње деонице на 7 поена заостатка (57:50). Црвено-бели су се мучили у нападу на старту последње деонице, али су предност одржавали поенима Добрића и Давидовца. У последња три минута Звезда је тројкама Добрића, Хола и Симоновића успела да победи екипу Меге и освоји 6. узастопну титулу првака Србије.

Најефикаснији у Црвеној  звезди био је Ленгстон Хол са 24 поена (6/10 за 2, 3/5 за 3), Огњен Добрић је  имао 15 поена и 9 скокова , Марко Симоновић је додао 13 поена, док је Дејан Давидовац имао 10 поена и 7 скокова.

Извор:РСБ