Игор Милојевић подсетио како је ВK Партизан блокирао рачун Звезди

Садашњи генерални секретар СД Црвена звезда Игор Милојевић подсећа како се ВК Партизан понео према Звезди 2008. године, како је Звезди рачун био у блокади и како је Партизан путем меница тражио од Звезде 2 милиона динара.

Ватерполо клуб Црвена звезда ставља кључ у браву или Црвена звезда Младост, како се клуб званично зове. У томе је кључну улогу је одиграо Партизан.

„Рачун нам је од петка блокиран. Партизан, путем менице, од нас потражује два милиона динара. Оваквим потезом, запечатили су нам судбину! Стављен је кључ у браву“ рекла је тада Вера Латковић, директорка црвено-белих.

„Прошле године смо им дали меницу, уз молбу да се не злоупотреби. Дуг постоји, али очекивали смо разимевање, а не да неко користи нечију муку.Тај клуб има огроман профит и није финансијски угрожен као што смо ми… На најгори начин су злоупотребљени коректност Црвене звезде и гаранције за плаћање дуга. Партизан је ово урадио потпуно свестан шта овакав потез значи за Црвену звезду. Ово је потез без преседана у спорту. Није било састанка у вези са налажењем решења“ .

Вера Латковић je тада изјавила да је “кључем” на рачун, клуб изгубио и новац који је баш ових дана требало да добије од Града.

„Услов за добијање тих средстава је да рачун клуба није у блокади. Значи, ништа од пара…“, додала је Латковићева.

Тадашња директорка Црвене звезде Младост тврди и да Партизан кроз меницу не наплаћује само дуговања за коришћење базена.

„У тој суми од два милиона је и обештећење за Јована Цакића и Марка Драксимовића. Очигледно је да некоме у Партизану није стало да гради озбиљну причу што се тиче јачања српског клупског ватерпола. Секу грану на којој седе“, закључила је Вера Латковић.

Подсећамо да је ВК Звезда годину дана раније (2007. године) затварањем базена “Милан Гале Мушкатировић” (некадашњи “25. мај”) остала без дугогодишњег крова над главом. Спас је потражен у Обреновцу и на Бањици.