ИНСТАНТ АНАЛИЗА: Џордан Лојд – Звездин мотор

Поново невероватна и маестрална партија Звездиног бека на утакмици против Асвела.

Фото: ККЦЗ

Нема сумње да када се само име Џордана Лојда споменуло у контексту Црвене звезде, знало се да се ради о одличном играчу и да је тај долазак Џордана Лојда на Мали Калемегдан већ од првог кола показао да ће црвено-бели имати лидера на терену и играча од кога ће зависити концепција игре Саше Обрадовића.

Лојд је пре доласка у Црвену звезду имао одличне партије у Валенсији, пре тога нешто слабија а и притом мања улога у НБА лиги са Торонтом али у црвено-белом дресу пружа невероватне партије.

Вечерашња партија је само једна од три од којих је Лојд директно креирао победу Црвене звезде. Све је почело од Валенсије када је Звездин Џордан одиграо фанстастичну партију и већ у другој сезони стигао до свог рекорда каријере и подигао лествицу у Евролиги по постигнутим поенима. Лојд је предводио екипу Црвене звезде до убедљиве победе над екипом са 30 поена и тако је тим Саше Обрадовића уписао прву победу у Евролиги ове сезоне.

Недуго затим, уследио је меч против ЦСКА, једног од главних фаворита за освајање Евролиге. Лојд се поново ставио у позицију лидера и носио на својим крилима Црвену звезду до друге победе у Евролиги. Лојд је утакмицу завршио са 31 поеном и тако срушио још један свој лични рекорд.

Трећу победу Црвена звезда у Евролиги је остварила вечерас, гостовањем Асвелу. Звездин бек је као што пише у уводу, одиграо невероватну и маестралну партију коју је завршио са 29 поена.

По свим параментрима и статистици Лојд је убедљиво најбољи играч Црвене звезде у досадашњем делу сезоне:

Први је у просеку поена са 21 поеном по утакмици, Лојд је и најбољи скакач у тиму у просеку 4,7 скокова по утакмици, најбољи је крадљивац лопти са просеком 1,7 украдених лопти по мечу, најбољи је шутер за два поена са невероватних 50,8 процената. И у слободним бацањима предњачи са 97% успешности као и по индексим поенима 20,1 индекс поена по мечу.

foto: Euroleague.net

Учинак Џордана Лојда у Евролиги:

  1. коло Фенербахче – Црвена звезда 15п, 3ск, 4ас
  2. коло Црвена звезда – Басконија 30п, 6ск, 2ас
  3. коло Црвена звезда – Жалгирис 19п, 5ск, 3ас
  4. коло Асвел – Црвена звезда 29п, 2ск, 2ас
  5. коло Црвена звезда – ЦСКА 31п, 6ск, 1ас
  6. коло Химки – Црвена звезда  16п, 7ск, 1ас
  7. коло Бајерн – Црвена звезда  9п, 4ск, 3ас

Нема сумње, да када је на свом нивоу Џордан Лојд, црвено-бели ће добијати утакмицу уз јаку одбрану и нема сумње да ће Лојд и даље бити главни мотор у тиму Саше Обрадовића. Остаје да тренер црвено-белих уклопи све то у једну целину након доласка О’Брајанта и да Црвена звезда настави у добром ритму и у наставку сезоне.