ИНСТАНТ АНАЛИЗА: Шта Ебесилијо доноси Црвеној звезди?

Играч који је означен као капитално појачање, потписао је за наш клуб протекле недеље.

Црвена звезда је као ретко кад „скоцкала“ тим за сам почетак европске одисеје. Руководство клуба је ужурбано радило претходних недеља и нашем тренеру обезбедило комплетан тим пре 1. јула, што није забележено у ближој прошлости.

Један од играча који је означен као топ приоритет у прелазном року јесте Лоренцо Ебесилијо. Холандски интернационалац је прошао млађе категорије Ајакса, а био је и члан свих млађих селекција своје земље. Реч је о играчу који се најбоље сналази у везном реду на позицији офанзивног везисте. Иако није реч о класичној „10“, Ебесилијо својим карактеристикама отвара прилике за разне тактичке замисли.

Лоренцо је играч који је изузетно јак на лопти. Има ниско тежиште, јако тело и попут свих Холанђана веома добру технику. Из тог разлога, веома му је тешко одузети лопту. Тактички се ради о веома „писменом“ играчу, који не заборавља обавезе у дефанзиви, иако игра на офанзивној позицији. Миран и сигуран пас су константа код њега, а итекако уме да види „рупе“ у противничком тиму. Главно оружје код Ебесилија је његов шут. Има прави „топ“ у ногама и не либи се да шутира из велике удаљености. Одлично изводи прекиде, корнере, па се може констатовати да ће наш тим бити још опаснији у том сегменту игре ове сезоне.

У неким тактичким замислима, може одговорити и на позицији централног везног, што ће пружити прилику Милојевићу да тактички комбинује на различите начине.