Јадранска лига: Звезда потопљена на Пољуду

У последњем колу Триглав регионалне ватерполо лиге, ватерполисти Црвене звезде су гостовали у Сплиту. Јадран је на пливалишту Пољуд славио резултатом 18:10, а наши ватерполисти су регионални шампионат завршили као петопласирани тим.

Фото: ВКЦЗ

Ватерполисти Црвене звезде су у сва четири кола доигравања забележили поразе. Црвено-бели су се захваљујући добрим резултатим нашли у групи тимова који се боре за позицију од првог до петог места и тако пребринули бриге о опстанку, али и добили прилику да се још по једном састану са четири најбоља тима на Јадрану. Редом су од Звезде били бољи ХАВК Младост, Јадран Царине, Југ и на крају Јадран из Сплита. У 14. колу Триглав регионалне ватерполо лиге, наши ватерполисти су одолевали Сплићанима до полувремена. На одмор је Јадран отишао са предношћу 9:7, а у трећој четвртини је направио велику серију (7-1) и преломио меч у своју корист.

У редовима Црвене звезде најефикаснији су били Вукићевић и Јанковић са по 3 гола. Радовић је 2 пута затресао мрежу ривала, а у стрелце су се уписали и Касум и Танкосић. Јадран је до победе водио Крапић са 4 гола. Бурић је постигао 3 гола, а Шетка, Делић и Врдољак по 2.